Diversen

Internationaal: Spannende series bij de Rotax Euro Challenge op de zaterdag

mm051279

Onder een prachtig schijnende zon werden op zaterdag de series verreden op het moderne circuit van Genk. Vanaf de tribune voor de kantine konden de vele toeschouwers de belangrijke series aanschouwen. De laatste dit jaar want dit weekend vindt de finale plaats van het Europees Kampioenschap!

Tekst: Tom Vroegindeweij
Foto's: Michael Melis


Masters: Jan “the Fox” de verrassing
In een klein deelnemers veld, wat ten opzichte van vorig jaar toch al met 3 deelnemers is toegenomen reden 2 Nederlanders mee. Jan Vos en Jos Seekens. Waar Jos nog enkele seconden tekort kwam was het Jan Vos die deze keer met de tijden mee kon. Alleen een ongenaakbare Adams stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Vos heeft de laatste tijd veel getraind en dat was te zien, want waar hij vorig seizoen nog seconden tekort kwam, kon hij in de series het tempo goed bijhouden. Vanwege een incident in de 1e serie kwam hij nog niet verder dan de 5e plaats, maar er had zeker meer ingezeten.

Junioren: Blom stelt orde op zaken, Affolter solide op weg
Dave Blom won 2 van zijn 3 series, alleen zijn eerste serie eindigde hij op een 7e plaats en zette zo zijn stijgende lijn van de laatste tijd voort met een pole in de pre finale. Joel Affolter bleef rustig en reed solide op weg naar een 3e plaats in de pre finale. Zijn directe concurrenten voor het kampioenschap Ukyon Sasahara start vanaf p5 en Jack Barlow, die in de laatste heat een misstap maakte slechts van p12. Affolter verschaft zich hiermee een uitstekende uitgangspositie voor het kampioenschap. De andere Nederlanders: Kevin Gubbels (p9), Jordi van Moorsel (p16), Stefano van Galen (p17), Jasper de Brouwer (p21), Bas de laat (p24) plaatsten zich rechtstreeks. De anderen moeten zich via de herkansing een plaats verwerven. Fazio Franssen (p30), Kevin Cremers (p33).

rgmmcgenk100904001

Senioren: Van de Brand ongenaakbaar, Fawcett herkansing.
Tom Fawcett, de grote concurrent van Joey van Splunteren en 2de in het kampioenschap was de grote verliezer van de dag. Hij moet zich vanaf de 4de plaats in de herkansing alsnog proberen te plaatsen voor de finales. Dit alles ging aan Mats van den Brand voorbij. Op een enkel gevechtje met Edward Brand na reed hij maar liefst 3 keer naar een overwinning. Koulen en Torenvliet reden zich als overige Nederlanders rechtstreeks naar de finales. Jeffrey van Bergeijk start op de 1e plaats in de herkansing. Verder nog Niek Vos, Lorenzo Singh, Kelly Zondervan, Jeroen Sikkes, Tom Dielssen en Jennifer van der Beek, die zich een weg naar voren moeten zien te vinden en bij de eerste zes moeten komen.

mm052415

DD2 en DD+: Pearce en Kroes naar titel?
Patrick Pearce rijdende bij het Nederlandse VZ Racing is met de 4e plaats de grote kanshebber op de titel bij de DD2. Bij de DD2+ is dat Dennis Kroes. Kroes kende echter veel motorische problemen, maar omdat Christophe Adams op zijn thuiscircuit niet kon vlammen start Kroes desondanks nog 7 plaatsen voor hem. Het belooft een mooie strijd te worden, want ook bij de DD2 zijn er nog enkele kanshebbers, waaronder Barten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet