Diversen

Internationaal: Opnieuw overwinning voor Beitske Visser

beitskewsk2

Naast de vele toeristen die in de zomer de stad Siena (Toscana) bezoeken, waren er op 28 en 29 augustus ook veel karters, voor de lang verwachte lancering van de nieuwe WSK Master Series. Beitske Visser had er zin in, met een fenomenale race, constant in de aanval, pakte ze de overwinning met haar Intrepid-TM. Voor de Nederlandse jongedame betekent dit opnieuw een geweldig optreden die ze kan toevoegen aan haar prestatielijst.

Tekst & foto's: PR

Beitske Visser kwam na een paar weken vakantie met plezier maar ook met een sterke vastberadenheid aan op het circuit. Ze popelde van ongeduld om weer mee te doen met een internationale race, maar ze was nog meer vastbesloten om opnieuw het podium te halen. Op het 1,037 meter lange circuit van Siena (Italië) kreeg Beitske met een enorme teleurstelling te maken tijdens de officiële tijdtraining. Door een technisch probleem moest zij de 1e kwalificatiemanche van de laatste plaats vertrekken.

Maar Beitske had een doel en gooide tijdens de 1e kwalificatiemanche alles in de strijd om naar voren te komen. Vanaf de 26e plaats was ze opgeklommen tot de 7e plaats en ging voor de 6e. Helaas kreeg ze een flinke duw, vloog even en belande in het gras. Ze moest haar kart opnieuw aanduwen, kwam weer terug de baan op, maar finishte deze manche hierdoor als 21e, met een redelijke schade aan de kart. “Ik bleef optimistisch, ik voelde dat het ging lukken. Ik heb dit seizoen vaker moeilijke momenten gehad en ik wist dat als mijn chassis weer gemaakt was, alles nog mogelijk was,” verklaarde Beitske.

En inderdaad, de Hollandse kartdame gaf opnieuw een geweldig optreden. Ze won tijdens de 2e kwalificatiemanche 16 plaatsen en kwam als 5e over de finish. Tijdens de 3e kwalificatiemanche kon ze haar nog verder opwerken naar de 2e plaats. Dit totaal leverde haar een 7e startplaats op voor de prefinale. In de prefinale kon Beitske haarzelf weer terug vechten naar de 2e plaats, maar helaas, na afloop kreeg ze een straf van 10 seconden vanwege het raken van een witte lijn tijdens de start. Hierdoor viel ze terug naar een 8e plaats. Door al deze tegenslagen werd Beitske haar vastberadenheid alleen maar groter voor de finale race, ze verklaarde zelf na afloop van de finale:

“Ik had een goede start en kon een paar plaatsen winnen. Langzaam kon ik mezelf naar voren werken en na 10 ronden lag ik 2e. Door alle inhaalacties had de nummer 1 een gaatje kunnen slaan. Ik riskeerde alles om het gat dicht te rijden. We hadden hard gewerkt om ons materiaal goed te krijgen voor de finale en onze strategie werkte, in de 16e ronde had ik het gat gedicht. Ik besloot geen moment te wachten passeerde hem meteen. Een paar ronden voor het eind maakte ik echter een foutje, waardoor de nummer 2 weer bij mij kon aansluiten. Met nog 2 ronden op de klok, haalde hij mij in. Ik dacht, deze overwinning laat ik mij niet meer afnemen en pakte meteen de volgende bocht de leiding weer terug. Ik ging tot het uiterste om een klein gaatje te maken om zo een nieuwe aanval af te slaan en finishte als 1e.“

beitskewsk

Een daverend applaus vanaf de tribune was het gevolg. De Italianen hadden Beitske in hun hart gesloten, haar vechtlust wat ze het hele weekend had laten zien had diepe indruk gemaakt. Een grote menigte, een enorm applaus van de Italianen bij het bestijgen van de hoogste trede van het podium en... het was voor een Hollandse!

Beitske Visser had in juni tijdens het Europees Kampioenschap al een race gewonnen en staat nu 2e in het kampioenschap. Nu gaat ze alles uit de kast halen om de 1e plaats te pakken van de pittige WSK Master Serie. Beitske blijft zonder twijfel dé sensatie van de KZ2 (125 cc met versnellingsbak) van het seizoen 2010.