Chrono NK 2-takt

Chrono: NK Rotax Max; eindstreep in zicht!

chronoveldhvn100829171

Vanaf donderdag werd het in Nederland noodweer. Veel regen was door het hele land de oorzaak van allerlei schade en ongelukken. De mannen en vrouwen van de Chrono zijn keihard en trainden gewoon vanaf donderdag in de regen op het Brabantse circuit van Veldhoven.

Tekst: Sebas de Reus

De kwalificaties waren voor de eerste paar groepen er twijfelachtig in verband met het weer. De Micromax-rijders moesten het met een vochtige baan doen. Later droogde het wat op en wist Danny van der Berg de pole position te pakken met achter zich Dylan Buys en Dikke van der Wal. Ditmaal werden de jonge coureurs gesponsord door DHP Karting waar onder andere Stéphane Kox voor uitkomt.

Bij de Minimax was het Casper Dielissen die de snelste tijd wist te rijden. Jensten Adriaenssens reed de tweede tijd gevolgd door Patrick de Hoop die maar 0.002 seconden achter hem stond.

De snelle FA-kart rijder Jordi van Moorsel pakte met een heel klein verschil de pole position af van Dave Blom op de Exprit. Marijn Kremers stond achter Blom met opnieuw een heel klein verschil. De top 13 stond overigens binnen een seconde op die tijdlijsten.

De mannen en vrouwen in de Senior-klasse reden met 19 rijders en Bas van Vlimmeren pakte de derde tijd. Vorig jaar had Bas al bewezen erg snel te zijn door een WK-ticket te pakken, maar door school kon hij helaas niet deelnemen in Egypte. Roy Curfs van het gelijknamige transportbedrijf reed de tweede tijd en moest de pole position afstaan aan Melvin Benders.

De man met de moeilijkste naam van het Olympische veld wist de pole position te rijden. Het was namelijk Jules Szymkowiak die de snelste tijd reed. Achter hem stonden Joey de Rooij, Jurgen Marijnissen en Fern de Rooij. Mark Smit reed de vijfde tijd en Pietjan Roggeveen sloot de top 10 af met een tijd van 42.428 seconden.

Bij de DD2 was een nogal grote verrassing! Ruud van Tiel, uitkomend voor R-Kartperformance, reed de tweede tijd met een tijd van 57,979. Dit had te maken met op het juiste moment de perfecte ronde te rijden. De kwalificatie van deze rijders werd namelijk nogal beinvloed door regenval. Roy Bakker reed pole position en deed dit in 53.198. Een tamelijk ook verschil met Van Tiel. Joost de Blook, ook uitkomend voor R-Kartperformance, reed de derde tijd in 1:02,009. Dennis Kroes op 4 en Rick ter Meer op de Kosmic op een vijfde positie.

Uitslagen
Foto's
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet