Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Podium voor Affolter, van Splunteren en Kroes tijdens REC Oostenrijk

affolter_tony

Joel Affolter en Joey van Splunteren hebben tijdens de derde ronde van de Rotax Euro Challenge te Bruck in Oostenrijk beide een tweede podium positie behaald. Al vanaf het begin van het weekend zaten de Nederlanders er goed bij, wat uiteindelijk vandaag bekroond werd. Het weekend werd gewonnen door Edward Brand (Senioren), Jack Barlow (Junioren), Tiago Ribeiro (DD2) en Christophe Adams (Masters).

Dave Blom zat er goed bij tijdens de kwalificatie van de Rotax Junioren. Met een tweede positie maakte hij zichzelf kansrijk voor de series, maar moest hier uiteindelijk toch twee plaatsen toegeven. Een vierde startpositie voor de pre-final achter Joel Affolter was het gevolg. In de pre-final viel Blom terug naar een twaalfde positie, Joel Affolter reed naar een derde positie. Stefano van Galen werd gediskwalificeerd vanwege technische redenen terwijl Jasper de Brouwer en Jordi van Moorsel na een relatief teleurstellende kwalificatie respectievelijk als 14de en 18de over de streep kwamen. In de finale slaagde Joel Affolter erin een tweede plaats te bemachtigen achter teamgenoot Jack Barlow. Dave Blom kwam goed terug, maar moest genoegen nemen met een vierde positie, net buiten het podium.

Joey van Splunteren kwalificeerde zich als beste Nederlander op een vierde positie in de Senioren klasse. Mats van den Brand en Ramon van Rietveld zette een respectievelijke zesde en zevende positie op de klokken. Laatst genoemden verloren veel in de series en kwamen uit rond de top 20. Joey van Splunteren was daarmee met afstand beste Nederlander op een derde positie. Berry Torenvliet kwam als 19de uit de series, terwijl Edward Brand deze won.

Karol Dabski was het gehele weekend al snel, maar kwam in de problemen tijdens de pre-finale. Joey van Splunteren profiteerde door de tweede plaats naar zich toe te trekken, wederom achter Edward Brand. Torenvliet kwam prima terug tot een 12de positie, Niek Vos werd 17de. De finale gaf een soort gelijk beeld. Edward Brand won overtuigend met ruim 2 seconden voor Joey van Splunteren en James Greenway. Torenvliet, Vos en Rietveld reden een uitstekende wedstrijd en eindigde als negende, tiende en elfde.

Maik Barten, overgestapt naar Haase, kwam direct goed voor de dag tijdens de kwalificatie van de DD2. Een tweede positie achter de Portugees Tiago Ribeiro gaf hoop voor het weekend. Ook Dennis Kroes deed het verdienstelijk, hij werd zevende voor Tiffany Chittenden die weer hersteld is van haar crash tijdens de laatste BNL Karting Series.

Barten reed prima series en werd ook hier tweede. Dennis Kroes wist zich zelf nog twee plaatsen te verbeteren. Meindert van Buuren zou de pre-final als dertiende moeten aanvangen. De pre-final leverde geen grote wijzigingen op. Tiago Ribeiro was nog steeds te sterk voor Maik Barten die wederom tweede werd, terwijl Kroes één positie moest toegeven een zesde werd. Het was geen verrassing dat Ribeiro de finale won. Wel dat Barten terugviel naar een achtste positie en een goed resultaat dit weekend verloren zag gaan. Kroes werd 10de en won hiermee in de DD2 Master klasse, Meindert van Buuren bleef constant op een 13de positie.

Christoph Adames werd ondanks pech tijdens de kwalificatie en een derde positie in de series eerste in de Masters klasse.

Uitslagen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet