DKM

Internationaal: Podium voor Kim Oomen tijdens DKM te Wackersdorf

wskgenk100508716

Op het prachtige complex van Wackersdorf vond afgelopen weekend de alweer derde wedstrijd van het Deutche Kart Meisterschaft plaats. Nadat het kampioenschap laat van start ging, zitten de rijders alweer halverwege het seizoen met nu nog twee ronden te gaan. Tot nu toe presteren de Nederlanders niet zo overtuigend als voorgaande jaren, Kim Oomen behaalde echter een knappe tweede positie in de KF3 klasse.

Joey Elkerbout kan met zijn Maddox Parilla combinatie nog geen indruk maken dit seizoen in de DKM klasse. Zowel in de kwalificatie als series kwalificeerde de Nederlander zich als 21ste in het sterk bezette veld met voornamelijk Denen en Duitsers in actie. Thomas Krebs won de series en startte daarmee op pole voor de sprintwedstrijd. Deze positie wist hij echter niet vast te houden, een zesde plaats was teleurstellen terwijl Marvin Kirchhöfer zijn Gillard naar de overwinning stuurde. Dit herhaalde hij tevens in de finale, waarbij hij Moller Madsen wederom te snel af was. Elkerbout werd wederom 21ste.

Tijdens de kwalificatie zat Davey Koch er goed bij in de DJKM klasse met een tweede positie achter Danill Pronenko. Kim Oomen kende een goede training op vrijdag, maar kende een lastige kwalificatie op een half opdrogende baan. Een 15de positie was enigszins teleurstellend. Max van Meever stelde met een 27ste positie ook teleur tijdens de moeilijke omstandigheden op de baan. De series gaf de mogelijkheid om veel terrein goed te maken. Davey Koch en Kim Ommen maakte hier gretig gebruik van. Koch won en startte daardoor vanaf pole tijdens de sprintwedstrijd. Kim Oomen had alles perfect op orde en reed naar een derde positie voor Keijzer Racing. Max Koebolt moest herkansen, maar slaagde erin om zich alsnog te kwalificeren voor de sprintwedstrijd.

Tijdens de sprintwedstrijd was David Detmers echter de sterkse man. Danill Pronenko werd tweede gevolgd door Dennis Olsen. Koch leek niet mee te kunnen komen en viel terug tot een vierde positie terwijl ook Kim Oomen een lastige wedstrijd kende en mede door enig duwwerk terug viel naar een tiende positie. In de finale kende het jonge talent van Keijzer Racing echter een perfecte wedstrijd. Vanaf een tiende positie kwam Kim terug tot een mooie tweede podiumpositie. Het beste resultaat van het seizoen tot nu toe en een beloning na het vele werk. Davey Koch sloot het weekend af als zevende. Max Koebolt wist terug tot komen tot een 17de positie vanuit de herkansing.

renaudiavg
Foto: archief

Manuel Renaudie heeft met het Nederlandse AVG Racing zijn zaken goed op orde in de DSKM klasse. Renaudie was snelste in de kwalificatie voor Verdi Geurts en won de series. Michael Ryall werd derde voor CRG Holland, voor Rob Olierook en Kevin Leijtens. Tijdens de sprintwedstrijd verbeterde Ryall zich tot een overtuigende eerste positie voor Paolo de Conto. Kevin Leijtens werd derde voor Verdi Geurts. Renaudi, uitgevallen in de sprintwedstrijd, kwam sterk terug en nam revanche door zege te vieren in de finale voor Ryall en Hawksworth. Jorrit Pex heeft zijn kansen in het Duits Kampioenschap niet om kunnen zetten naar resultaat vanwege een ribblessure.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet