Diversen

Diversen: Wisselende omstandigheden tijdens tweede clubwedstrijd Strijen

stijen_clbu1

De tweede clubwedstrijd van Strijen werd afgelopen weekend verreden. Onder wisselende omstandigheden was het wederom een succesvol weekend waarin in verschillende klassen – al dan niet samengevoegd – werd gestreden om elke centimeter van het asfalt.

Tekst: PR
Foto's: Marco Scheermeijer

Bij de rookie mini junioren was Mike de snelste en bleef hij de snelste van het veld. Of het nu droog of een natte baan was, alle het mechanisch falen van zijn kart weerhield hem op ook de tweede race te winnen. Maar met twee rake klappen wist hij zijn remschijf te richten en kon hij in de derde race laten zien dat hij terecht op het hoogste podium mocht gaan staan. Naast hem kwamen Dylan de Vree en Eddy de Heus en Cemal Kirac.

Bij de rookies reden ook de Easy karts die hun eigen strijd voerden. Voor hun was er deze keer toch nog een eigen klassement gemaakt die Gavin Nederpel gedegen wist te winnen.

stijen_club4

De gevorderde mini junioren streden samen met de mini max rijders. Prachtig waren de verschillen tussen deze twee klassen te zien: mini junioren gaan harder door de bocht, maar de mini max is sneller op het rechte eind. Ondanks deze verschillen waren het mooie wedstrijden om te volgen en ging uiteindelijk Jarno Opmeer er met de hoofdprijs vandoor. Richie Broeders en Michael Kuiper flankeerde hem op het podium, terwijl Lars Schiefelbusch de snelste mini max was.

strijen_club3

Bij de junioren ontbrande natuurlijk weer de strijd tussen de Rotax Max en KF rijders. Maar dit keer was het Steven van Kampen die de rest achter zich lied. In de eerste race moest hij nog van de 4de plaats komen en wist hij Luca Kramer pas drie ronden voor het einde van de race in te halen. In de tweede race reed Steven van pol weg en wist hij een stevig gat te slaan met Luco. Kees van der Wal moest dit allemaal op gepaste afstand volgen, maar pakte toch de derde plaats in het dagklassement.

strijjen_club2

De laatste groep waren natuurlijk de schakel karts, waar wederom de jongste in het veld, Kevin Verhoeven, de rest achter zich liet. Hans Duis von Damm volgde als snelste KZ plus rijder op gepaste afstand van Kevin en deed daarmee goede zaken voor het klassement.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet