Diversen

Diversen: Twee overwinningen en vier podiumplaatsen voor TKP!

tkp_1

Afgelopen weekend was weer een vol programma voor TKP uit Zaandam. Ton Vink kwam tijdens de Masters op Zandvoort met rijder Tony Kowalewski in de FR2000 aan de start en in Berghem met Team TKP voor race 4 van het DRMC.

Tekst: PR
Foto's: Michael Melis (gallery)

De woensdag stond in het teken van opbouwen op Zandvoort, door Ton en engineer Jos werd alles tip-top klaargezet voor het komende raceweekend wat toch wel de thuiswedstrijd van TKP en Tony genoemd mag worden. Na vorig jaar zijn debuut gemaakt te hebben in de Formule Ford in Nederland stapte de 15 jarige in Berlijn woonachtige Duitser over naar de Formule Renault NEC.

Op donderdag werden de tenten op Berghem opgebouwd, Tsjalling, Michael en Richard hadden de tenten voor het middag uur als een huis staan. Ondertussen had Tony op Zandvoort in de eerste training naar ieders tevredenheid de snelste tijd reed.

Vrijdag werden op Berghem de vrije trainingen gereden en was eigenlijk de laatste mogelijkheid om echt een goede afstelling te vinden in verband met de vrije rijtijd op de vrijdag. Op Zandvoort vonden intussen de tijdtrainingen plaats waarin Tony voor race één en twee een tweede startpositie veroverde. Ton en Jos waren zeer tevreden met Tony zijn prestatie en hadden er dan ook alle vertrouwen in dat Tony op Zaterdag voor zijn eerste podium zou vechten in de FR2000.

Zaterdag ochtend racedag FR2000, onder schitterende weersomstandigheden start Tony de wedstrijd. Direct na de start behoud hij zijn plek en in een wedstrijd vol strijd, spanning en uitvallers (5) rijdt Tony zijn auto bekeken naar de finish en behaald zijn eerste podium in de Formule Renault 2000. Tony behaald een welverdiende tweede plaats en dolgelukkig belt hij Ton op Berghem dat hij het geflikt heeft. Op naar meer!

tkp_4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet