Diversen

Diversen: Nieuws vanuit het BSK; tweede karting INFO 2010

Na alle nieuwsbrieven over het Benelux Kampioenschap 2010 en het evenement 50 jaar Karting in Nederland is dit de tweede Karting INFO van dit jaar. Het NK Karting in de verschillende klassen is halverwege het seizoen. De startvelden zijn ondanks de recessie gelukkig goed gevuld en de kampioenschappen nog allesbehalve beslist.

Voor de zomervakantie zijn er nog de volgende wedstrijden:
- 12-13 juni Karting Events KoK Endurance NK 3 Raceweekend Emsburen, zie www.kartingevents.nl
- 13 juni NFK en CIK klassen NK 4 Kerpen, zie www.nab.nu/nfk/web09/
- 19-20 juni ISS Superkart 3 Hockenheim, zie www.superkarts.eu
- 20 juni SHW clubwedstrijd 2 Strijen, zie www.kbshw.nl
- 26-27 juni Karting Events 4-takt Sprint NK 4 Raceweekend Hahn, zie www.kartingevents.nl
- 4 juli Chrono Dutch Rotax Max Challenge NK 5 Hahn, zie www.chrono.nl
- 4 juli NFK en CIK klassen NK 5 Emmen, zie www.nab.nu/nfk/web09/
Zie voor de verdere wedstrijd kalender 2010 de website van de desbetreffende organisator en op www.knaf.nl

NK IJskarten afgelast
Het NK IJskarten zal dit jaar helaas niet doorgaan vanwege technische problemen en sluiting van ijsbaan De Uithof in Den Haag. Wij hopen volgend jaar het officiële NK IJskarten weer een vervolg te kunnen geven.

Mark Megens wint Red Bull Kartfight tijdens Masters of F3
Afgelopen zondag vond op het circuit van Zandvoort tijdens de Masters of F3 de finale van de Red Bull Kartfight plaats. Deze werd gewonnen door NK Max Junioren deelnemer Mark Megens, die hiervoor als prijs persoonlijke begeleiding van Renger van der Zande aangeboden heeft gekregen. Gefeliciteerd Mark!

Spannend verloop Benelux Kampioenschap

Intussen zijn er ook twee uiterst spannende wedstrijden om het nieuwe Benelux Kampioenschap Karting 2010 verreden. Het derde en laatste evenement zal op 4 en 5 september op Circuit Park Berghem plaatsvinden. Daar de eerste twee wedstrijden in België plaatsvonden, is de inschrijving tot nu toe via de RACB verlopen. Volgende maand zal de inschrijving in Nederland worden geopend en zullen de verdere details rond dit weekend bekend worden gemaakt.

Koeboelt participeert in Karting Academy Trophy
Zoals reeds eerder aangegeven, komt de CIK-FIA in 2010 met een nieuw wereldkampioenschap Karting U18 (= onder 18) van 15-18 jaar en een Karting Academy Trophy van 13-15 jaar. Voor Nederland zal Max Koebolt, als Nederlands Kampioen 2009 in de klasse KF5, aan de Karting Academy Trophy deelnemen. Het WK U18 is open voor alle rijders onder de 18 jaar onder bepaalde voorwaarden. Zie voor de details www.cik-fia.com

Verstappen kampioen. Lammers, Visser en de Vries tweede in WSK Euro Series!

In de eindstand van de WSK Euro Series is Max Verstappen winnaar geworden in de klasse KF3. Een zeer goede prestatie van de 12-jarige Max, die zich voor het eerst heeft kunnen meten met een sterk internationaal veld. Nyck de Vries werd heel knap tweede in de hoogste kartklasse Super KF, tegen allemaal rijders die al jaren meedoen. Verder zijn zowel Bas Lammers in de KZ1 als Beitske Visser in de KZ2 tweede geworden in dit kampioenschap. Wij feliciteren ze allemaal hartelijk en wensen hen veel succes tijdens de rest van dit seizoen.

Randolph Bath treedt af als voorzitter van BSK, Nol Brans volgt op.

"Daar ik per 1 juli a.s. aftreed als voorzitter van het BSK, is dit mijn laatste Karting Info. Ik heb dit werk de afgelopen 2,5 jaar met veel plezier en inzet gedaan en bedank iedereen voor zijn/haar bijdrage in de opbouw van de kartsport in Nederland. Mijn bedoeling was ook een samenwerking tussen de verschillende partijen tot stand te brengen, en het was dan ook een fijn gezicht om op 5 mei jl tijdens het evenement 50 jaar Karting in Nederland in Hoensbroek zoveel verschillende mensen (organisatoren, officials, deelnemers) op een professionele en plezierige manier te zien samenwerken. Ook dat is Karting! Ik wens jullie allemaal veel persoonlijk en sportief succes in de komende jaren, en vertrouw erop dat het BSK, met Nol Brans als de nieuwe voorzitter, de kartsport verder zal ondersteunen en uitbouwen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet