Chrono NK 2-takt

Chrono: Top weekend voor Max Zegers in Berghem

331drmc_spa

Tijdens het raceweekend op Circuit Park Berghem, waar de zon volop scheen, wist Max Zegers, rijder bij het Dobla Racing-team, opnieuw een goed resultaat te boeken. Talent en geluk speelden hier allebei een grote rol.

In de vrije training op zondag wist Max een tiende tijd te rijden. Terwijl zijn grootste concurrenten Bard Verkroost, Deniz Beckers en Dylan Buys verder voorin waren te vinden.

De kwalificatie ging beter voor Max en hij noteerde een zevende tijd met een tijd van 53.911 seconden. Het verschil met de nummer 1, Danny van den Berg, was wel bijna 8 tienden. Maar dit moest voor Zegers geen probleem worden.

Na een inkorting van het programma, in verband met de regen en onweer die er aan zat te komen, vertrokken de jongens en meisjes voor de eerste race van de dag. Max wist zijn startpositie redelijk vast te houden, maar zakte later even terug naar P8. Na enkele rondes begon Max temperatuur in de banden te krijgen en wist hij naar voren te rijden. Uiteindelijk sloot hij de race af als derde achter Dylan Buys op P2 en Bard Verkroost die de volle punten pakte. Concurrent Deniz Beckers viel uit met een kapotte brandstofslang.

Voor de tweede race mocht Max vanaf een derde positie starten. Hij kon het tempo van Dylan Buys en Bard Verkroost goed volgen tot dat de rare acties van Deniz Beckers er tussen kwamen. Wegens frustraties reed Beckers met opzet in de weg waardoor meerdere rijders in het veld gestoord werden. Ook Max viel daardoor iets terug. Deze acties van Beckers werden bestraft met een diskwalificatie voor het gehele evenement. Max Zegers hield zijn hoofd koel en wist zijn derde plaats vast te houden tot het eind van de race. Dylan Buys won de race gevolgd door Bard Verkroost.

De volgende Chrono-wedstrijd is op het Duitse Hahn en Max is van plan zijn succes door te zetten!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet