Diversen

Diversen: Wisselende omstandigheden in Genk

De tweede wedstrijd van het Benelux Kampioenschap (tegelijkertijd de finale van het Belgisch Kampioenschap) in Genk was het toneel van mooie wedstrijden. Het weer zorgde voor extra spanning. Na een zonnige zaterdag was het zondag zeer nat. De rijders moesten over stalen zenuwen beschikken om in die omstandigheden geen fouten te maken.

Tekst: PR

In de klasse KZ2 (geschakelde karts) won Chantal van Haandel op overtuigende wijze zaterdag beide races. Danny Bleek werd resp. 3e en 2e. Goede resultaten waren er verder voor Joey Hanssen, die twee keer als 4e eindigde, Barry de Boorder werd 5e en 6e, Bart Kramer 7e en 8e en Mark Geerts 8e en 7e. Op een zeer natte baan op zondag wist Danny Bleek een 1e en 3e plaats te pakken, won hiermee het dagklassement en eindigde als derde in het Belgisch kampioenschap. Bart Kramer behaalde een knappe 3e en 2e plaats en eindigde als vijfde in het Belgisch kampioenschap. Arjan Kievitsbosch viel zaterdag in beide manches uit met pech, evenals in de 2e race op zondag, maar reed in de 1e race op zondag naar een knappe 2e plaats. Chantal van Haandel werd zondag 8e en 6e, eindigde als derde in het dagklassement en als vierde in het Belgisch kampioenschap. Joey Hanssen werd zondag 6e en 9e, Mark Geerts 7e en viel uit in de tweede race en Barry de Boorder 9e en 7e.
Sander Dekkers, Marc Housen, Mellie Nix en Frank Scholten eindigden resp. als 9e, 11e, 12e en 13e.

In de klasse KF2 wist Guillaume de Ridder de Belgische titel te veroveren. Met drie overwinningen in Genk en twee overwinningen in Mariembourg maakte de supersnelle Deense Michelle Gatting iedereen duidelijk dat zij de overwinning ook verdiend had. Door de IJslandse aswolk miste zij echter de races van het Belgisch kampioenschap in Spa.

Sébastien Bedoret won zaterdag de twee races in de klasse KF3 (13-15 jaar). De volgende dag won de Fransman Thomas Ferrando de eerste race. De laatste manche werd gewonnen door de Deen Andreas Hansen, die erg snel was in de regen. De Nederlanders Jan-Willem Engel en Recardo van Dijk eindigde resp. als 18e en 19e. Roy Dijk behaalde na een weekend vol pech op zondag in de stromende regen een knappe 7e plaats in race 2.

In de klasse KF5 (11-13 jaar) bevestigde Olivier Palmaers zijn twee eerder behaalde titels in de klasse Mini. De Fransman François Becamel, die kwam proeven van de sfeer tijdens de Benelux wedstrijden, sloot in Genk een indrukwekkend foutloos weekend af met vier overwinningen. De Nederlander Roemer Engel eindigde het weekend op een 16e plaats.

Vier keer kwam Ulysse De Pauw als eerste over de finish in de klasse Mini (8-11 jaar), maar door een jumpstart in de eerste manche verloor hij de strijd van Kenny Roosens.

De finale van het Benelux Kampioenschap 2010 wordt in Berghem in september gereden. Er zijn dus voor iedereen nog vier races te rijden en evenveel mogelijkheden om punten te scoren!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet