Diversen

Internationaal: Nederlandse successen niet herhaald in Oschersleben

dkmkerpen100515117

In het Duitse Oschersleben vond dit weekend alweer de tweede ronde van het Duits Kampioenschap plaats. Nederlandse successen werden dit weekend niet behaald, al reed Manuel Renaudi voor AVG wederom naar de hoogste trede van het podium in de KZ2 klasse.

In Kerpen had Davey Koch zijn zaken uiterst goed voor elkaar in de DJKM klasse. In Oschersleben had de Huizernaar het echter lastig, de series waren goed voor slechts een 11de positie. Tijdens de sprintwedstrijd wist hij zich twee posities te verbeteren tot een negende positie, Kim Oomen deed het ondanks het feit dat ze nog last had van haar blessure niet onverdienstelijk met een 15de positie terwijl Maximilan Gunter won. Max van Meever, winnaar uit Kerpen viel uit. In de finale wist Koch zich wederom een positie te verbeteren, meer dan een achtste positie zat er dit weekend echter niet in. Een teleurstelling. De Deen Christian Sorensen trok de overwinning naar zich toe, Maks Koebolt werd 16de, Kim Oomen 22ste en Mak van Meever viel wederom uit.

De DSKM (KZ2 klasse) bevat een zeer competitief veld, waarin Manuel Renaudi na de series zijn zaken het beste op orde had. Hij won, Paolo de Conto had het nakijken. Yard Pex werd hier vierde voor Michael Ryall, Verdi Geurts en Kevin Leijtens. Tijdens de sprint wedstrijd wist Verdi Geurts zich sterk te verbeteren naar een tweede positie, Renaudi won. Tijdens de finale was het wederom Renaudi die als eerste over de streep kwam, ditmaal voor Jack Hawskworth en Michael Ryall. Verdi Geurts eindigde als vierde voor Yard en Jorrit Pex.

In de DKM klasse was Joey Elkerbout de enige aanwezig Nederlander. Hij wist echter niet te imponeren en sloot het weekend af als 21ste. Moller Madson won.

Uitslagen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet