Diversen

Internationaal: AVG Racing: inspanning worden omgezet naar resultaat

renaudiavg

Het Nederlandse AVG Racing-team was met wijlen Thomas Knopper wereldkampioen in 2007, en groeide uit tot een klepper van formaat binnen het internationale kartingcircuit. Het team van Anton Van Grunsven - voormalig internationaal coureur - is een waardig vertegenwoordiger van het Italiaanse merk PCR en laat regelmatig zien wat het in zijn mars heeft. Manuel Renaudie en zijn teamgenoten hebben daar in 2010 al heel wat profijt van gehad. En het jaar is nog lang niet voorbij…


Tekst: PR
Foto: Michael Melis

Europees Kampioenschap, WSK Euro Series en het Duits Kampioenschap, AVG Racing is begonnen aan een Europese tour die nog het hele seizoen duurt. In 2010 zijn er in het Nederlandse team een aantal nieuwe coureurs bijgekomen, onder meer de talentvolle Fransman Manuel Renaudie, een ervaren coureur uit de KZ1.

Hij vertelt dat hij al helemaal gewend is aan zijn nieuwe team: “Afgelopen winter kwam ik met AVG in contact. Ik wist al dat het een hardwerkend team was, en kende ook de goede naam van PCR. Voor dat merk heb ik al heel wat jaartjes geracet. Door de samenwerking met PCR en de technische ondersteuning van motorenbouwer TM weet ik zeker dat we samen mooie dingen zullen bereiken”.

Het seizoen begon in elk geval goed voor Renaudie tijdens het WSK in La Conca, in Zuid-Italië, waar hij als derde finishte in de prefinale. Helaas kreeg hij aan het begin van de finale een zetje. In het Noord-Italiaanse Lonato stond het AVG Racing-team opnieuw met Renaudie aan de start, en dit keer met ijzersterk Europees Kampioenschap, WSK Euro Series en het materiaal. Dat vertaalde zich meteen in een mooie vierde plaats Duits Kampioenschap. “Wij hebben stug doorgezet, en onze inspanningen werden beloond tijdens het Europees Kampioenschap in Sarno. Daar reed ik de snelste rondetijd van de wedstrijd en stond ik na de tweede rit op de derde podiumplaats”, vertelt Manuel.”

renaudiavg2

Jammer genoeg staat het geluk niet altijd aan de zijde van de AVG-coureur. Tijdens de derde wedstrijd van de WSK, in Zuera, vertrok Renaudie vanuit pole position en won hij twee kwalificatiemanches, maar door een technisch mankement kon hij niet meestrijden voor de titel. En bij de volgende wedstrijd in Genk was het een bougie die het feest bedierf. “Dat hoort bij de wedstrijd”, zegt Manuel laconiek. “Toch ben ik enthousiast over het materiaal. PCR heeft altijd uitstekende chassis gemaakt en we zijn zeer tevreden met het model Advance 2010”. Wij weten het zeker, voor het eind van het jaar heeft AVG een verrassing in petto.

PCR en AVG, twee handen op één buik
AVG Racing is sinds drie jaar importeur van PCR in Nederland. Al in het eerste jaar van hun samenwerking verdiende het team zijn eerste grote internationale prijs tijdens het Europees Kampioenschap KZ2, dat gewonnen werd door Thomas Knopper. AVG is ten noorden van Eindhoven gevestigd en heeft daar een winkel en een werkplaats. Anton Van Grunsven is dan ook meer dan alleen de teambaas bij de wedstrijden.Hij is een van de meest bekende monteurs op topniveau. De divisie ‘AVG Power’ is verantwoordelijk voor de motoren van de meeste coureurs van het team: Aleksander Van Meever, Menno Meijers, Maikel Van Grunsven en Dylan Davies. Op 16 mei jl. won Manuel Renaudie in Kerpen de eerste wedstrijd van het Duits Kampioenschap, aan het stuur van een PCR mét TM-motor, uit de werkplaats van AVG.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet