Diversen

Internationaal: Waterballet en Nederlandse podia tijdens RMEC Wackersdorf

Wackersdorf vormde het strijdtoneel voor de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge. Na een droge zaterdag stond finals day in het teken van wisselvallig weer. Zon en hevige regenbuien zorgde voor een verraderlijke baan waarop de coureurs en monteurs zich continu op moesten aanpassen. Kortom; het was een loterij in Wackersdorf waarbij diverse Nederlanders het podium betrede.

Tijdens de series was het in de Junioren klasse nog lastig voor de aanwezig Nederlanders. Joel Affolter was de beste Nederlander op een negende positie, Jordi van Moorsel, Bas de Laat en Guust Specken moesten herkansen. Zowel van Moorsel als de Laat slaagde erin om toch een plek in de herkansing te bemachtigen, zij het in de achterhoede. Op een kletsnatte baan presteerde Bas de Laat het om zich op te werken naar een tweede (!) positie, voor Joel Affolter en achter winnaar Harry Crawley. In de finale verloor de Laat één positie, Affolter viel uit.

Mats van den Brand zette zijn goede lijn uit Salbris voort tijdens de series van de Senioren klasse. Hij won de series voor Tom Fawcett en Joey van Splunteren. Tijdens de prefinal domineerden de Britten waarbij Fawcett won voor Greenway en Wylie. Van Splunteren wist als vierde over de streep te komen voor Niek Vos. Van den Brand viel terug tot een zevende positie met achter zich Berry Torenvliet. De finale gaf weer een heel ander beeld, tijdens de loterij vielen de Britten terug wat Joey van Splunteren wederom een podium bezorgde met een tweede positie voor Berry Torenvliet. Mats van den Brand werd slechts 15de.

Simas Juodvirsis won alle series in de DD2 klasse en ging daarmee comfortabel de finales tegemoet op zondag. Christophe Huibers die vorig weekend nog sterk presteerde tijdens de BNL Karting Series deed dit nog sterker in Wackersdorf met een tweede positie. Maik Barten was de best geklasseerde Nederlander op een vierde positie. In de finale viel Huibers echter terug tot P10, Barten behield zijn vierde positie terwijl Simas Juodvirsis won. Tijdens de finale, wederom op een natte baan viel Barten uit, echter Meindert van Buuren vond zijn weg knap naar voren en werd zesde. Giel Bronder kwam als 15de over de streep, Dennis Kroes als 21ste algemeen. De winst dit weekend ging overduidelijk naar Simas Juodvirsis die hiermee goede zaken verricht in het kampioenschap.

Uitslagen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet