BNL Karting Series

BNL: Spannende wedstrijden in een druk, warm en zonovergoten Genk (lang)

startbnl

De BNL Karting Series legde afgelopen weekend de tweede ronde van het seizoen af op het circuit van Genk in België. Na uiterst spannende wedstrijden in Ostricourt was ook in Genk weer het nodige te verwachten. Hoewel de spanning op zaterdag nog niet echt aanwezig was werd zondag een spectaculaire dag in een druk, warm en zonovergoten Genk. De aanwezige klassen (Micro Max, Mini Max, Junioren Max, Senior Max, KZ2 en DD2) waren allemaal goed vertegenwoordigd door een internationaal gezelschap. Kortom, wederom een succesvolle ronde van de BNL Karting Series!

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis (gallery)


micromax1

Micro Max
Bij de jongste talenten in de Micro Max klasse is het altijd afwachten wie z’n zaken als beste op orde heeft. Onder de lastige condities in Ostricourt zag iedere manche een andere rijder als eerste de zwart-wit geblokt vlag maar bleek Charles Op de Beeck de snelste. Rens Vanpelt – in zijn debuut wedstrijd! – greep echter tijdens de eerste kwalificatie direct pole met een verschil van 2 tiende voor Kuiper en Grinwis. De rijders uit de voorste gelederen in Ostricourt kwamen niet verder dan een tijd rond, of buiten de top-5. De eerste finale was direct een van de spannendste van de dag. Veel positie wisselingen en grote veranderingen in het veld zorgde uiteindelijk dat Charles Op de Beeck als winnaar over de finish kwam. Ries Viverette was tevens goed onderweg, maar maakte een fout en kwam daardoor slechts als 6de over de streep. Ook tijdens de tweede finale bleek Op de Beeck de snelste na hevige gevechten.

micromax2

Tijdens de kwalificatie op zondag was het wederom Vanpelt die de snelste bleek over één rondje. Op de Beeck was wederom goed onderweg in de derde finale, maar werd gediskwalificeerd vanwege ‘hulp van buitenaf’. Weg punten en goede klassering. Met wederom winst voor Op de Beeck in de vierde en laatste finale kon de schade niet beperkt gehouden worden; een twaalfde positie werd het uiteindelijke resultaat. Michael Kuiper, won geen één manche, maar was wel de meest constante over het weekend. Hij won het weekendklassement voor Rowan Grinwis en Lars Olofsen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet