Diversen

Diversen: Zonovergoten strijd op Strijen

480_strijen_-0509

Traditioneel was er ook dit Pinksterweekeinde de Grand Prix van Strijen. Vooral de jongste rijders hadden er naar uitgekeken om de vette prijzen te bemachtigen.

De mini rijders begonnen al goed met gratis banden. Waarna de strijd om de overwinning werd uitgevochten tussen Jarno Opmeer en Danny van de Berg. Jarno liet zich nog in de eerste race verrassen door Danny, in de tweede race was Jarno weer het snelste. In de finale was Jarno de snelste en trok hij de overwinning naar zich toe! Toon de Winter kende een gestaagde opmars en pakte de laatste plek op het podium. Ook de rookies streden mee en daar was het de fanatieke Mike Stok die als vijfde overall de overwinning bij de rookies pakte.

480_strijen_-0100

De aankomende junioren in de minimax gingen de strijd aan met de KF5 rijder Richie Broeders. In de tijdrit en eerste race was Richie nog oppermachtig, maar in de tweede race liet de techniek hem in de steek en moest hij de strijd verder langs de zijlijn volgen. Lars Schiefelbusch finishte als eerste in de finale maar werd door een 5 seconden tijdstraf teruggeworpen naar een derde plaats. Nick Duncker ging daardoor met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Delano Schriek.

480_strijen_-0768

Bij de junioren gingen de strijd tussen de Rotax en KF verder. Tijdens de tijdrit werd het al duidelijk, Guust Specken was de snelste en alleen Gavin Jonk kon hem volgen op gepaste afstand. De strijd tussen de twee klassen ging daardoor tussen Michelle Schulz (in een Rotax max junior) en Steven van Kampen (in een KF3) die beide problemen hadden met hun motor. Maar in de finale wist Michelle Steven achter zich te houden, ondanks zijn verwoede pogingen haar te passeren.

480_strijen_-0536

De schakel rijders wisten er ook dit jaar weer een mooie show van te maken, maar moesten alle hun meerdere erkennen in Kevin Verhoeven, veruit de jongste van het veld! Sven van Koutrik moest bij de starts steeds enkele plaatsen toegeven om die vervolgens in de race weer goed te maken, maar in de finale lukt het niet meer om Willem-Jan Schoots te passeren en finishte hij als derde. Hans Duis von Damm was bij de zware jongens de snelste.

480_strijen_-0173

Traditioneel was er een rijders presentatie en tussen de wedstrijden door reden de Historkarts demonstraties! Het was prachtig om de ontwikkelingen in onze geliefde sport te zien en iedereen genoot van de goede sfeer in de paddock. Aan het einde van de dag was er tijdens de prijsuitreiking nog een loterij die door de grootste pechvogel van de dag werd gewonnen.

Het was een prachtige dag!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet