Chrono NK 2-takt

Chrono: Meindert van Buuren pakt podium in NK DD2

meijndert_1

Afgelopen zondag werd op Circuit de Landsard nabij Eindhoven de derde ronde voor het Nederlands Kampioenschap Rotax Max verreden en daar scoorde Meindert van Buuren zijn eerste podium plaats in de serie DD2.Van Buuren die uitkomt voor het Papagayo Racingteam was zeker niet tevreden over zijn 12e startplaats, maar met slechts een miniem verschil van enkele tienden van een seconde tot de eerste plaats had hij zeker vertrouwen in de twee geplande races.

"Het starten gaat mij meestal goed af dus moet het dan maar gebeuren. Nadat het licht uitging was ik meteen goed weg en kon voor de eerste bocht door het midden enkele plaatsen goed maken en voor de tweede bocht zag ik weer een mogelijkheid en kon door op plaats zeven. In de eerste ronden waarin vaak de banden nog niet goed warm zijn pakte hij direct nog een rijder en nestelde zich comfortabel op de 6e plaats. In ronde 3 kwam het achtervolgende veld met elkaar zwaar in gevecht waarbij helaas enkele rijders uitvielen en daardoor de druk op de kopgroep meteen weg was. Ik probeerde nog even voor plaats 5 te gaan maar maakte jammer genoeg een stuurfoutje, maar met deze 6e plek ben ik heel tevreden."

meijndert_2

"Vanaf plaats 6 in de tweede race, die deze dag die overigens geheel in het teken stond van Racing Against Cancer, ging het helemaal super! Ik had weer een wereldstart en lag na 2 bochten al op de derde plaats. Door alle andere races was de baan behoorlijk vuil en achter mij ontstonden weer vele gevechten waardoor ik met de Patrick Pearce en Bart Nuy makkelijk kon weglopen en zo op plaats 3 finishte. De Geico Vanquish blijkt een goed zet te zijn, de kart blijft stabiel onder alle omstandigheden."

"Na de wedstrijd bleek dat rijders voor mij uit de eerste race behoorlijk naar achteren waren geëindigd en ik derde algemeen was geworden. Heel tevreden was van Buuren hiermee die dit jaar een goed progressie doormaakt. Hopelijk dit jaar nog een keer een overwinning!" Aldus de blije van Buuren.

Tijd voor rust is er niet want volgend weekend staat alweer de tweede ronde voor het Europees kampioenschap op de agenda in het Duitse Wackersdorf.

Uitslagen Chrono DRMC Eindhoven
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet