Diversen

Internationaal: Max van Meever wint in Duits Kampioenschap

zo_1

Het Duits Kampioenschap maakt zich zondag op voor de finales onder stukke betere weersomstandigheden dan de zaterdag. Voorspeld regen aan het eind van de dag bleef uit en de Nederlander Maks van Meever behaald een prachtige overwinning in de KF3 klasse!

In de DKM KF2 klasse reed Niklas Brinkmann naar de overwinning voor Nicolaj Moller Madsen. Joey Elkerbout stelde enigszins teleur met een 13de positie, evenals Kilian Bouman. Jeffry Schmidt (Keijzer Racing) sloot – na een tik- de dag af als20ste.

zo_2

Er gebeurde veel in de KF3 klasse afgelopen weekend. Na de nodige incidenten zat Kim Oomen zaterdag in het ziekenhuis, maar kwam weg met een spalk om haar gekneusde vinger. Kim wilde koste wat kost gewoon van start zondag, verzette hiervoor het spalkje, leende een grotere handschoen, startte achteraan en werd na 100 meter na de start weer van de baan getikt in de sprintwedstrijd. Ook tijdens de finale ging Kim na een tik in de rondte tijdens de start maar klom op naar een 13de positie. Davey Koch was de grote winnaar en overduidelijk de snelste van het weekend. Startende vanaf de laatste positie (door geel) klom hij op naar de eerste posite en won. Na de podiumceremonie werd echter een tijdstraf van 10 seconden uitgedeeld vanwege “Strafzet wegen unfairer Fahrweise”. Weg eerste podium positie en zo schoof Maks van Meever op naar de overwinning!

zo_3

Hoewel in de afgelopen jaren de Nederlanders vaak oppermachtig waren in de KZ2 klasse kwam dit er afgelopen weekend nog niet helemaal uit. Jorrit Pex deed het al beste met een vierde positie maar moest teamgenoot Michal Ryall voor laten gaan terwijl Manuel Renaudie voor AVG won! Kevin Leijtens werd 5de, voor Rob Olierook. De overige uitslagen waren als volgt: Yard Pex (9), Verdi Geurts (10), Milan Dontje (13), Menno Meijers (14), Dylan Davies (20), Ricardo Romkema (22 DNF), Sippy Nauta (27 DNF) en Giovanna Boontjes (33 DNF). Vanaf de twintigste positie behaalde niemand de finish vanwege o.a. crashes

Uitslagen
Foto's

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet