DKM

Internationaal: Nederlanders nog niet overtuigend in series DKM te Kerpen

za1

Wat later dan gepland vindt dit weekend dan toch de aftrap plaats van het Deutsche Kart Meisterschaft. Vanwege het samenvallen van het WSK, eerder gehouden in Zuera te Spanje, heeft de organisatie besloten in Kerpen de openingsronde te organiseren. Exact 100 deelnemers stonden aan de start vandaag voor de series welke onder wisselende weersomstandigheden werden verreden. Bewolking en zon wisselde elkaar af maar regen bleef Kerpen bespaard!

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis


Dat de organisatie streng optreed is bij de rijders bekend, maar tijdens dit weekend lijkt de organisatie een zeer strenge norm neer te willen zetten. Dankzij de vele camera’s rondom het circuit en het moderne videosysteem werden er bijvoorbeeld in de DSKM 16 tijdstraffen uitgedeeld. Tevens viel het op dat de organisatie enorm inzet op media dit seizoen. Het aantal aanwezige fotografen vanuit photoagencies was enorm en het is duidelijk dat Duitsland de kartsport meer en opvallend in de media wil krijgen.

Kilian Bouman presteerde met een achtste positie in de series als beste van de aanwezige Nederlanders in de DKM/KF2 klasse. Een hoger resultaat had er voor hem en voor Joey Elkerbout (11de) zeker in gezeten echter drong een flinke crash in de eerste hairpin hen flink terug. Jeffrey Schmidt (Keijzer Racing) start morgen als vierde in de eerste sprintwedstrijd.

Krap een week na een heftige crash van Max van Meever reed hij een geweldige serie in de DKJM (KF3) klasse. Met een derde positie is het jonge talent kansrijk voor de sprintrace morgen. Davey Koch kende ditmaal minder succes. Een diskwalificatie door inhalen onder geel en betrokkenheid bij een crash bracht hem naar een 28ste positie. Wederom slaat de pechduivel bij Koch toe na een serie waar de Huizernaar ruim aan de leiding lag. In dezelfde crash, wederom in de hairpin, was ook Kim Oomen betrokken. Zo kwam Kim vorige week in Genk nog met de schrik vrij na een heftige crash met o.a. van Meever en Machunskas, nu moest de rappe dame een bezoek brengen aan het ziekenhuis met flinke kneuzingen aan haar vinger. Het is nog onbekend of ze morgen kan deelnemen aan de finales.

za3

In de KZ2 waren de Nederlanders weer ruim vertegenwoordigd. Michael Ryall, uitkomend voor Pex Racing, reed een waanzinnige reeks wedstrijden vandaag en zal morgen vanaf pole de sprintwedstrijd aanvangen. Jorrit Pex sloot de dag keurig af als tweede en is daarmee de beste Nederlander. Zijn broer, Yard Pex eindigde als zesde voor Manual Renaudi (AVG Racing). Menno Meijers en Milan Dontje sloten de top-10 af. Giovanna Boontjes kende een teleurstellende dag, door problemen met haar ribben kon ze de series niet vervolgen.

Uitslag series DKM - Zaterdag 15 mei 2010

DKM (KF2) (34 deelnemers)
1) Rick Nadin
2) Marvin Kirchhofer
3) Niklas Brinkman
4) Jeffrey Schmiidt
5) Hendrik Grapp
8) Kilian Bouman
11) Joey Elkerbout

DKJM (KF3) (36 deelnemers)
1) Christian Sorensen
2) David Detmers
3) Max van Meever
4) Lasse Sorensen
5) Marcel Schultheib
10) Max Koebolt
20) Kim Oomen
28) Davey koch

DSKM (KZ2) (30 deelnemers)
1) Michael Ryall
2) Jorrit Pex
3) Marvin Meindorfer
4) Michael Christensen
5) Manuel Renudie
6) Yard Pex
9) Menno Meijers
10) Milan Dontje
11) Rob Olierook
16) Kevin Leytens
17) Dylan Davies
19) Verdi Geurts
20) Ricardo Romkema
22) Sippy Nauta
30) Giovanna Boontjes
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet