WSK

Internationaal: Succes voor TKP in WSK, debuut Dave Blom

hoevenaars_1

Afgelopen weekend vond het WSK plaats op Genk (B). Onder de twee deelnemers drie jongelingen die reden onder de vlag van het Intrepid Driver Team. Beitske Visser kwam zoals bij de meesten van ons bekend, uit in de KZ2. Peter Hoevenaars kwam aan de start in de KF3 en Dave Blom beleefde zijn debuut race in de KF3 in een startveld van 92 rijders.

Tekst: PR/ Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis


Beitske Visser
liet op Genk zien dat ze absoluut tot de europese top behoort in de KZ2. Ze presteerde het zelfs om in het gecombineerde KZ1/KZ2 veld een heat overwinning te behalen voor mannen als Manuel Renaudi en Jeremy Iglesias. Aan het eind van het weekend Stond Beitske als tweede op het podium en staat ze momenteel tevens tweede in het WSK kampioenschap.

beitkse_1

“Van alle internationale circuits ken ik Genk het beste, aangezien dit circuit het dichtste bij huis ligt. Daarom ging ik hier naar toe met de hoogste motivatie ooit. Het WSK is voor mij altijd een speciale uitdaging. Hoewel ik actief ben in de KZ2 klasse, rijden we samen met de wereldtoppers in de KZ1 klasse. Mijn doel was om mijn eerste positie in mijn klasse te behouden, maar ook om mijn positie ten opzichte van de KZ1 rijders te behouden! Halverwege de finale wist ik het gat tussen leider Yard Pex en mij te dichten, maar door zijn uitstekende verdedigende race wist ik hem niet te passeren.” Aldus Beitkse.

blom_1

Voor Dave Blom liep het allemaal wat anders. Op het droge behoorde Dave absoluut tot de snelste mannen op de baan. In zijn eerste heat draaide hij zelfs de snelste race ronde, een bewijs dat het met Dave wel goed zit. Helaas viel Dave zijn tijdtraining in het water waardoor hij in de heats telkens van de 10e start rij moest starten. In een veld zoals bij de WSK wordt het dan al moeilijk om de finale te halen. Na de eerste twee heats waarin hij 11e en 13e werd verliep de derde heat een stuk minder, na een uitstapje naast de baan eindigde Dave als 25e. In zijn vierde en laatste heat moest Dave onder de eerste 12 rijden om nog een kans te maken op een pre-finale plaats. Helaas voor Dave werd hem dit door een andere deelnemer niet gegund en eindigt hij zijn laatste heat op de 28e plaats. Hierdoor kwam Dave 14 punten tekort om zich te plaatsen voor de pre-finale. Dave mag zichzelf een schouderklopje geven voor zo'n sterk debuut bij de WSK, alleen jammer dat de beloning van een finale plaats is uitgebleven.

hoevenaars_2

Peter Hoevenaars daarentegen kwam super uit de startblokken. Na een derde plaats in de tijdtraining kwam hij na drie keer winst en een zesde plek in de heats als pole sitter uit de bus voor de pre-finale. Na een strakke pre-finale waarin Peter als 4e eindigde pakte hij in de finale de laatste podiumplaats en de derde plek in het kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan in de WSK Euro heeft Peter nog alle kansen op een podium plek in het kampioenschap.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet