Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Tweede zege Koene Racing op kletsnat Berghem

natte_start_berghem

Koene Racing moest achteraan starten door een uitgevallen motor in de opwarmronde, maar dat was geen beletsel om ook de tweede
Kings-race van 2010 op hun naam te schrijven. Kombikart Ekart werd evenals in Veldhoven tweede, terwijl Racemates.nl fraai als derde eindigde. In de pro-klasse ging de zege voor het eerst naar CK Racing, terwijl Biposto Racing met een tweede plaats ook het beste resultaat ooit behaalde. Signmind Racing won in de RK1-klasse.


De voorspellingen voor het weekend waren slecht, al viel het op zaterdag wel mee. Maar op zondagochtend was het goed nat. De startopstelling van de race werd bepaald door de stand in het klassement. Dat betekende dat Koene Racing als winnaar van de eerste race vanaf pole-position mocht vertrekken. Lang had Mike Koene er geen plezier van. In de eerste van drie opwarmronden viel een motor stil. Nadat hij die weer gestart had, reed hij halverwge het veld. De wedstrijdleiding besloot dat hij niet mocht terugrijden naar zijn startpositie en achteraan moest starten.
Dat betekende dat Kombikart Ekart de pole-position in de schoot geworpen kreeg. De eerste paar ronden nam het team ook de leiding, maar daarna na VDH Motorsports het heft in handen. Koene Racing kwam echter snel door het veld heen en reed binnen een half uur mee van voren.
In het tweede uur moesten de eerste vier teams uit de superpro-klasse en uit de pro-klasse een erestraf aflossen. Daardoor kwam C2N Telematch aan de leiding, voor Sparerib, Racemates en B&B Racing, de vier superpro-teams zonder erestraf.

Na vier van de zes uur begon het opnieuw en hard te regenen. Koene en VDH Motorsports lagen alweer op de plaatsen één en twee. Totdat Senna Koolen slachtoffer werd van een spin van Sparerib Express. Dat gebeurde recht voor zijn neus en hij knalde er vol in - einde race voor VDH Motorsports. Koene kon daardoor min of meer onbedreigd naar de tweede overwinning in twee races rijden. Kombikart Ekart besloot toen het opnieuw begon te regenen om de regenbanden voor te vervange. Het team viel daardoor terug naar de negende plaats, maar met snelle ronden in de tweede racehelft kwam het terug tot de tweede plaats.

Racemates.nl en C2N Telematch knokten hard voor de derde plaats Racemates.nl trok aan het langste eind. Knap was de vijfde plaats van CK Racing, dat daarmee zijn eerste overwinning in de pro-klasse in de wacht sleepte. Bovendien reed het team de snelste raceronde in een prokart, sneller nog dan de beste superpro-tijd. Ook de zevende plaats van Biposto, tweede in de pro-klasse, was een fraaie prestatie.
De RK1-klasse deed voor de tweede keer mee in een Kings of Karting-race. Signmind Racing handhaafde zich keurig in de middenmoot met een dertiende plaats in de algemene uitslag, goed voor de overwinning in de RK1. De snelste raceronde in de RK1-klasse was bovendien de snelste van de race.

De volgende twee races zijn op 12 en 13 juni op het circuit van Emsbüren, net over de grens bij Oldenzaal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet