WSK

Internationaal: Bas Lammers over zijn winst tijdens WSK te Zuera

wsk_lammers_3

Direct na de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap KZ1, waar Bas Lammers zijn titel verdedigde, reisde het team door naar het Spaanse Zuera voor de WSK Euro Series. Hoewel Lammers de week half ziek begon, sloot de Intrepid fabrieksrijder ook dit weekend als winnaar af. In navolging van zijn verslag van het Europees Kampioenschap verteld Lammers ook dit keer over zijn ervaringen van zijn tweede achtereenvolgende succesvolle weekend.

Foto's: KSP ©

Maandag
Na een lange reis vanuit Sarno, Italië waar de eerste ronde van het Europees Kampioenschap KZ1 verreden werd besloot het team om zondagavond direct na de race de tent af te breken en alles in te pakken om vervolgens gelijk door te gaan naar Zuera, Spanje voor de derde ronde van het WSK Kampioenschap KZ1. We hebben de hele nacht doorgereden en we waren met 8 man waar van er 7 een rijbewijs hadden. We hadden van te voren afgesproken dat iedereen 2 uur zou rijden en dan te wisselen van bestuurder zodat iedereen toch even kon slapen en bijkomen. ‘s avonds om half 9 waren we aangekomen in Zaragoza, waar ons hotel was. We besloten om met elkaar wat te gaan eten in de stad dus we gingen even snel douchen en daarna zijn we gaan eten in een heerlijke WOK restaurant. Het was harstikke goed eten en beregezellig met de jongens onder elkaar. Nadat we gegeten hadden besloten we naar het hotel toe te gaan en ons bed in te duiken want we waren immers al aardig wat uurtjes op…

Dinsdag
De vrachtwagen zou ’s middags om 2 uur aankomen op de kartbaan van Zuera. We hadden met de jongens afgesproken dat, wie er mee wilden naar het winkel centrum van Zaragoza om half 10 ochtends beneden bij de receptie moest wachten. We zijn toen naar het winkel centrum geweest en hebben daar een beetje rondgelopen en gewinkeld. We moesten tenslotte pas om 2 uur op de baan zijn om de tent op te bouwen. Toen het bijna 2 uur was zijn we naar de baan toe gegaan om de tent op te bouwen. De vrachtwagen was inmiddels ook gearriveerd dus we konden gelijk aan de slag! We hebben de tent opgezet en alles vastgezet want er stond een stevige wind! Nadat we klaar waren gingen we naar het hotel toe om daar te eten en vervolgens vroeg onder de veren te duiken. Iedereen was doodmoe vanwege het harde werken en de lange reis!

Woensdag
Iedereen was weer fit en konden we er vol tegenaan. Ik stond op en had heel erg veel last van hoofdpijn. Ik voelde me niet echt 100%. Misschien had ik iets verkeerds gegeten de avond ervoor of ik had een griep te pakken, het ging niet over en ik had het de hele dag heel erg koud.

Er werd besloten door de leiding van het team dat vandaag niet gereden zou worden omdat we alle spullen nog moesten uitladen en de karts moesten terug opgebouwd worden. Het werd vandaag een rustige dag met regen en donkere wolken. Het weer was niet zoals we verwacht hadden rond deze periode van het jaar. Het hele weersituatie over de hele wereld is op dit moment erg van slag en daardoor dus ook heel onvoorspelbaar geworden. Gelukkig hadden we gisteren de tent al opgebouwd. Ik was ondertussen nog steeds niet beter. Ik besloot daarom ook vroeg naar bed toe te gaan. Morgen konden de motoren weer gestart worden! Ik had er veel zin!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet