Chrono NK 2-takt

Chrono: Zoon technisch directeur Spyker zet eerste stappen in de kartsport

tommyvanerp_1

Tommy van Erp, de 15-jarige zoon van Peter van Erp (technisch directeur van Spyker), maakte dit seizoen zijn debuut in de kartsport. In de Rotax Junioren kwam Tommy dit seizoen voor het eerst in actie tijdens de Wintercup en deed dit niet onverdienstelijk. Uitkomend voor TKP behaalde Tommy in zijn eerste wedstrijden top-10 posities.

Van voetbal naar autosport
Jarenlang was Tommy van Erp succesvol actief als voetballer, maar kreeg in 2008 het racevirus te pakken. Zijn vader nam hem mee naar een Wintercup in 2008 en vanaf dat moment maakte Tommy een omslag in zijn sportcarrière; van voetbal naar de autosport. Vorig jaar maakte Tommy al met enige ondersteuning van TKP vele trainingskilometers om dit seizoen goed voorbereid aan de start te komen.

tommyvanerp_2Leerjaar
“Na een jaar intensief trainen heb ik voor dit jaar niet al te hoge verwachtingen en beschouw ik het voornamelijk als leerjaar. Toch verliepen de eerste wedstrijden boven verwachting. Tijdens de eerste Wintercup was de druk nog erg hoog in lastige regenachtige omstandigheden, per wedstrijd ging het echter steeds beter en twee weken geleden in Spa-Francorchamps sloot ik het weekend als twaalfde af” aldus Tommy. Met de ondersteuning van TKP en de altijd goed geprepareerde motoren van Jacco van Dijk heeft Tommy goed materiaal tot zijn beschikking om nog meer progressie te boeken dit seizoen.

Huidig technisch directeur Spyker, Peter van Erp, volgt met trots de verrichtingen van zijn zoon. Ook zijn carrière in de autosport begon in de karting; zo behaalde Peter van Erp in de 125cc klasse onder meer de titel in het Nederlands Kampioenschap en ziet veel potentie in zijn zoon voor zijn verdere kart- en autoport carrière.

www.tommyvanerp.nl


tommyvanerp_4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet