Diversen

Internationaal: Snelheid Kim Oomen niet omgezet naar resultaat in Zuera

De 12-jarige Kim Oomen, de nieuwe pupil van Willemjan Keijzer, is dit jaar voor het eerst internationaal actief in de sport. Op het hoogste niveau draait Kim vanaf begin dit jaar haar rondjes op de internationale circuits, uitkomende voor Keijzer Racing. Afgelopen weekend was Kim aanwezig in het Spaanse Zuera voor de WSK Euro Series. Het werd een teleurstellend weekend, maar de snelheid was aanwezig!

Willemjan roemde begin dit jaar al het doorzettingsvermogen van Kim: “Ik ben verrast door de motivatie van zo’n jong talent. Kim doet er werkelijk alles aan om haar plan te laten slagen. Ze doet aan krachttraining en zwemt meerdere wedstrijden in de week voor haar conditie.” Ook afgelopen weekend beschikte Kim weer over het nodige doorzettingsvermogen. Na een relatief eerste goed verlopen vrijetraining liep de kwalificatie uit op een drama. Door motor- en carburateur problemen kwam Kim als 90ste en laatste over de finish. “Meerdere rijders hadden moeite om in de lastige condities de motor en carburateur optimaal voor elkaar te krijgen, bij mij was er wel wat meer aan de hand, ik had totaal geen vermogen terwijl de kart uitstekend op het asfalt lag” Aldus Kim zelf.

De series werden een zware opgave, maar met een dertiende positie in de eerste manche en tijden die vergelijkbaar waren met de top-5 liet Kim zien goed met niet-optimale omstandigheden om te kunnen gaan. In de overige series eindigde Kim rond een twintigste positie. Het bleek niet genoeg om deel te kunnen nemen aan de finales, nu is het zaak om zo snel mogelijk alles op orde te krijgen voor de kwalificatie van het Europees Kampioenschap.

Aanstaand weekend zal Kim met haar vader Peter Oomen en Keijzer Racing een tweedaagse test uitvoeren op het Belgische circuit van Genk. Enkele dagen later moeten de spullen alweer worden ingepakt voor het Europees Kampioenschap in Thy, Denemarken. Weer een aantal dagen later vindt alweer het WSK plaats in Genk. “Het zijn een aantal hectische weken. Kim komt nog maar net kijken, maar is al goed onderweg dit seizoen. We gaan onze uiterste best doen om met een goede voorbereiding het maximale eruit te kunnen halen!” Aldus vader Peter Oomen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet