Diversen

Diversen: Jos en Max Verstappen in actie tijdens '50 jaar karting' te Hoensbroek

bkgenk090412237

Zoals bij velen reeds bekend vindt er op woensdag 5 mei a.s. een groot Karting demo-evenement in Hoensbroek plaats. Op 30 april 1960 werd op de stoffige sintelbaan van het Emma stadion in Hoensbroek de allereerste officiële skelter wedstrijd in Nederland gereden.

Tekst: PR
Foto: Michael Melis


Ter gelegenheid hiervan organiseert de KNAF (KNAC Nationale Autosport Federatie) 50 jaar en 5 dagen later, op woensdag 5 mei a.s., een groot demo-evenement met zowel historische skelters als moderne karts, in aanwezigheid van vele Nederlandse wereld- en europees kampioenen Karting en autocoureurs die een link met Karting hebben (gehad). Dit zal weer plaatsvinden in Hoensbroek (gem. Heerlen), maar nu aan de Gravin von Schönbornlaan, waar tot 1996 stratenraces zijn gereden.

Jos en Max Verstappen zulllen die dag demos geven in de klasse Champions. Jos was in 1989 dubbel CIK-FIA Europees kampioen, zowel in de klasse ICA als in de klasse Formula Super 100! Max rijdt dit jaar voor het eerst in een zeer competitief internationaal KF3 veld en won al twee keer in La Conca, een keer in Lonato en heeft afgelopen weekend in het Spaanse Zuera zowel de prefinale als de finale gewonnen in de 3e WSK wedstrijd van het jaar.

Zet woensdag 5 mei 2010 alvast in je agenda, eenieder is hartelijk welkom.

Moge dit evenement de start zijn van nog eens 50 succesvolle jaren Karting in Nederland!

poster_50jaarkarting

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet