WSK

Internationaal: Winst voor Verstappen en Lammers tijdens WSK Zuera

baslammers

De Nederlandse rijders hebben wederom een goed weekend achter de rug in de WSK Euro Series. Bas Lammers won wederom in de KZ1 klasse, terwijl Beitkse Visser een knappe tweede positie behaalde in het KZ2 klassement. Ook Nyck de Vries klom op het podium, hij behaalde een tweede positie achter Armand Convers in de SKF. In de KF3 klasse was het wederom Max Verstappen die zegevierde met een ruim verschil op de concurrentie.

In het ijzersterke SKF veld was in de kwalificatie Armand Convers Nyck de Vries al te snel af. Hierin kon de Vries tijdens de series geen verandering in brengen en ook in beide finales bleven de posities onveranderd. Nyck de Vries eindigde uiteindelijk als tweede voor Gary Catt, Flavio Componeschi en Marco Ardigo.

nyckdevries

De Fransman Michel Renaudi, uitkomende voor het Nederlands AVG Racing, kende een goede openingsfase tijdens de kwalificatie en series in Zuera. Thonon en Iglesias volde op een respectievelijk tweede en derde positie, terwijl Bas Lammers niet verder kwam dan een zevende positie in de series. Rick Dreezen won in de KZ1 klasse met direct achter zich Bas Lammers. Manuel Renaudi viel uit, Pex eindigde hier als zevende. In de KZ2 was het Paolo de Conto die won, Beitkse Visser kwam als derde over de streep. In de finale wist Lammers Thonon te verslaan en nam de leiding over terwijl de enigste andere Nederlander; Jorrit Pex de wedstrijd moest staken. In de KZ2 behaalde Visser wederom een mooie tweede podium positie. Dylan Davies klom goed op naar een zevende positie.

In de kwalificatie had Max Verstappen de snelheid nog niet op orde. Peter Hoevenaars kwalificeerde zich als beste van de aanwezige Nederlanders in de top-5. Verstappen maakte echter veel goed tijdens de series. Twee keer winst resulteerde uiteindelijk in een derde positie, die gelijk als uitgangspositie gold voor beide finales. Ook Hoevenaars schreef twee series op zijn naam, maar viel uit in de eerste waardoor hij met een 12de startpositie genoegen moest nemen. Vanaf een derde positie won Max Verstappen knap de pre-final. Peter Hoevenaars bleef net binnen de top-10. Ook de finale werd prooi voor Verstappen. Met ruim 2 seconden voorsprong won hij voor Alexander Albon. Hoevenaars werd wederom 10de.

Uitslagen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet