Diversen

Diversen: Zonovergoten eerste clubrace te Strijen

strijen_1

De eerste wedstrijd in het clubkampioenschap SHW is verreden onder een stralende zon. Om de grote klassen terug te dringen heeft SHW besloten om voortaan de rijders in te delen in een beperkt aantal groepen, waarbij binnen de groep meerder motoren toegelaten zijn. Het kampioenschap ken dit jaar de volgende groepen:


• Beginnende mini
• Gevorderde mini
• Aankomende junioren
• Junioren
• Senioren
• Schakel
• Schakel plus

strijen_2

Ondanks de verschillen tussen de motoren was er een mooie strijd bij de beginnende mini rijders. Mike Stok was uiteindelijk de snelste van de groep en ging met de grootste beker naar huis. Gavin Nederpel en Niels Nipperus vergezelde hem op het podium.

De gevorderde mini rijders reden samen met de aankomende junioren en lieten zien dat er ook dan een mooie strijd gevoerd kan worden. Bij de gevorderde mini was Richie Broeders de snelste, terwijl Leonard Hoogenboom met zijn mini max de snelste aankomende junior was dit weekeind.

strijen_3

Bij de junioren en senioren gingen de Rotax Max rijders de strijd aan met de KF rijders. Wim van de Burgh was oppermachtig in zijn Rotax Max Senior en reed de helft van het veld op een ronden. Jessie Hemink kreeg meer tegenstand, maar was met zijn Rotax Max junioren Steven van Kampen in zijn KF3 toch te snel af. Geconcludeerd kan worden dat er ondanks de verschillen tussen de Rotax Max en KF motoren er toch een faire strijd geleverd kan worden waarbij de kwaliteit van de rijder doorslaggevend is voor het eindklassement.

Nik Freling was de snelste bij de Schakels, terwijl Nico den Hartog de snelste bij de schakel plus groep veel toe moest geven op zijn tempo.

Kortom; Mooie wedstrijden onder perfecte omstandigheden.

strijen_4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet