Chrono NK 2-takt

Chrono: Spannende wedstrijden op historisch Spa Francorchamps

1

Een groot deel van de deelnemers waren al in de loop van de week aanwezig voor het trainen op het circuit te Spa-Francorchamps. Op zaterdag waren de meeste rijders aan het trainen. Onder zonnige omstandigheden werden competitieve tijden genoteerd. Op de zondag maakte het weer een omslag, hoewel de zon zich geregeld liet zien was het koud en drukte de regen een duidelijke stempel op het verloop van de wedstrijden. Tijdens meerdere races begon het te regenen vlak voor de start van de wedstrijd, waardoor de bandenkeuze en bandenspanning van groot belang was. Uiteindelijk hoefde geen van de races gestart te worden op regenbanden.


Tekst & foto’s: Bert Smilda

2

Een mooie strijd was het bij de Micromax klasse. Het was Deniz Beckers die in de kwalificatie de snelste tijd noteerde, en beide races wist te winnen. Bard Verkroost wist het samen met Dylan Buys erg moeilijk te maken wat zorgde voor mooie races. Dylan Buys die de race vanaf achterin het startveld moest beginnen reed het veld door naar een keurige derde positie, de tweede race wist hij zelfs de tweede plaats te bemachtigen. Bard en Dylan eindigden met een gelijk aantal punten, maar door de betere kwalificatie, eindigde Bard in het dagklassement tweede en Dylan derde.

3

Het dagklassement van de Minimax klasse is compleet verschillend met de afgelopen race op Kerpen. Jentsen Adriaenssens behaalde in Kerpen een 13e positie maar wist in Spa met een overwinning en een tweede positie het dagklassement te winnen. Janneau Esmeijer werd tweede en Lars Lamborelle behaalde opnieuw het podium met een derde positie. Het was voor de rijders in de Micromax klasse extra spannend doordat de regen er voor zorgde dat in eerste instantie regenbanden gemonteerd moesten worden, maar dat met uiteindelijk toch allemaal op slicks vertrok.

5

4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet