Diversen

Internationaal: Lammers wint, Leijtens tweede tijdens EK Sarno

baslammers

In Sarno te Italië werd dit weekend de kick-off gegeven van het Europees Kampioenschap van de KZ klassen. Onder de 82 inschrijvingen bevond zich een sterke Nederlandse delegatie met natuurlijk Bas Lammers als grootste favoriet om zijn titel van 2009 te verdedigen. Hierin maakte hij dit weekend een eerste stap; hij won race 2 in de KZ1 klasse. Kevin Leijtens scoorde tevens in de tweede race een podium, hij kwam als tweede over de streep achter Paolo de Conto.

KZ1
Intrepid toonde direct hun potentie door met drie man de eerste drie plaatsen te bezetten in de kwalificatie. De Italiaan Jérémy Iglesias was de snelste, Lammers klasseerde zich als derde. Problemen bij Iglesias in de eerste serie resulteerde mede in twee keer winst voor Lammers en een eerste startpositie voor race 1. Hier kwam Lammers enigszins teleurstellend als zesde over de streep terwijl teamgenoot Iglesias won. In de tweede race waren de rollen omgedraaid. Lammers won voor Iglesias en Renaudi (AVG Racing). Jorrit Pex werd zesde, terwijl Verdi Geurts de top-10 afsloot. Aleksander van Meever moest genoegen nemen met een dertiende positie na een top-10 klassering in race 1. In het tussenklassement na twee races gaat Jérémy Iglesias aan de leiding met vijf punten voorsprong op Lammers.

leijtens

KZ2
Tussen het KZ2 geweld kwalificeerde de talentvolle dame Beitkse Visser zich knap als tweede. Kevin Leijtens en Ricardo Romkema moesten genoegen nement met een positie net buiten de top 10. Voor CRG Holland was het echter Luca Tilloca die alle series op zijn naam schreef en race 1 van pole zou starten. Beitkse Visser was beste Nederlander op een achtste positie, Leijtens vertrok van P13. Ondanks de dominantie van Tilloca was het Marcel Jeleniowski die de eerste race won. Leijtens kwam knapt terug tot een tweede positie, Visser kwam net buiten de top-10 terecht. Ryan van de Burgt en Ricardo Romkema klasseerde zich respectievelijk 12de en 13de. In de tweede race kwam Paolo de Conto sterk terug en won, Leijtens verbeterde zich tot op het podium en werd tweede! Ook Ryan van de Burgt vond verbetering en kon het weekend als zesde afsluiten. Visser werd 13de.

Uitslagen KZ1
Uitslagen KZ2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet