Diversen

Diversen: Wisselende omstandigheden en ervaring in Berghem

22uurs1

De derde wedstrijd uit de lange reeks endurance wedstrijd in Berghem werd afgelopen zaterdag verreden. 41 teams kwamen weer massaal af op de 2-uurs wedstrijd welke verreden werd op de snelle en uitdagende 900 meter lange TT-Assen layout. Vanaf aankomst op het circuit was er al dreiging op regen, verder dan een aantal druppels aan het einde van de kwalificatie kwam het echter niet, tot het einde van de wedstrijd. In de laatste 25 minuten begon het gestaag te regenen wat een flink aantal spins opleverde en de relatief onervaren rijders grootste moeite hadden de kart op de baan te houden. Kortom, spektakel met huurkarts op Berghem!


De meeste teams trotseerden hevige regenbuien om bij het circuit te komen, maar wonderwel was het in Berghem droog en liet de baan ook geen enkele sporen van regen zien. Gelukkig maar, want de TT-Assen layout die voor deze gelegenheid was gelegd bood al uitdaging genoeg.

41 teams kwamen rond 16.00 uur aan op het circuit park in het Brabantse Oss. De 200cc Kombikarts stonden al klaar voor 2 uur racegeweld, maar niet voordat Erna van den Biggelaar tekst en uitleg gaf over het reglement. De teams konden nadat ze een passend overall en helm hadden gevonden op weg naar hun karts welke waren toegedeeld middels loting. Na een teamfoto – welke ieder team aan het einde van de dag mee naar huis kreeg – ging men van start voor een 15 minuten durende kwalificatie. De meeste teams bestonden uit 4 personen, een mooie gelegenheid voor iedereen om in dit kwartier de baan te verkennen én een snelle ronde te noteren. JF Racing deed dit met een tijd van 49.108 en was hiermee met afstand sneller dan de nummer 2; DoubleYouIAM en Q-Racing.

22uurs2

Droog van start
Tegen het einde van de kwalificatie verschenen de eerste spetters op de viziers van de rijders op de baan. Het hele circuit was omringt door zware bewolking, het was nog maar de vraag of de regen het circuit zou bereiken. Als dat zo was dan zou het met bakken uit de hemel komen tijdens de start. Dit gebeurde niet, de race ging op een geheel droog circuit van start. Uiteraard waren de banden door het opstellen van de karts op het rechte stuk weer afgekoeld en was het glijden in de eerste bochten.

JF-Racing behield met afstand de leiding gevolgd door Q-Racing die een plek won na de eerste ronde. Karrewiel 4 klom vervolgens op tot een tweede positie vanaf een vijfde startplek na 6 ronden. Opvallend was aan kop de wissel van DoubleYouIAM die al in de eerste ronde een wissel uitvoerde en daarmee veel plaatsen in de beginfase veloor. Uiteraard was dit een weloverwogen tactische beslissing aangezien DoubleYouIAM als tweede de race zou eindigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet