Diversen

Internationaal: Snel en constant; Beitske behaald podium in Lonato

beitkse_visser

Beitkse Visser is ongetwijfeld een van Nederlands snelste dames op de (inter)nationale circuits. In een wereld waar meisjes in de minderheid zijn besloot Beitkse niet voor de makkelijkste weg dit jaar. Een zwaar programma in de topklasse van de sport - 125cc geschakeld - staat op het programma voor het jonge Nederlandse talent uit de Flevopolder. De 15-jarige boekte in het Italiaanse Lonato haar eerste internationale podium dit jaar, een tweede positie achter Paolo de Conto.

De eerste Internationale meeting van Beitkse Visser verliep teleurstellend door een uitvalbeurt in Castelletto na een ijzersterke kwalificatie. Dat gaf echter extra motivatie voor de tweede ronde van de WSK Euro Series te Lonato. Het prachtige circuit in Italië is kenmerkend vanwege het zeer snelle gedeelte gevolgd door een veel meer technisch gedeelte met krappe bochten. Een circuit waar de échte toppers komen bovendrijven. “Karting is een moeilijk sport, je zit altijd krap op elkaar, wiel aan wiel. Elke ronde is het keihard vechten om plaatsen te winnen of je huidige positie te verdedigen.” Aldus Beitkse. De 15-jarige dame leek hier geen enkele moeite mee te hebben en focust zich voornamelijk om naar voren te komen zonder angst om in te halen. Snelle en constante tijden zijn hier de sleutelwoorden, iets wat zeker bleek in Lonato.

Dankzij haar voortdurende vooruitgang en constante snelle tijden op het circuit behaalde Beitkse een knappe derde positie in de KZ2 pre-final. Dit resultaat én de snelste raceronde was niet genoeg voor Beitkse en dus veroverde ze een uiteindelijke tweede positie achter Paolo de Conto in de finale. “In Nederland, België en de Rotax Wintercup heb ik al het podium beklommen. Om dit nogmaals te kunnen herhalen op dit niveau maakt het nog leuker. Ik ben zeer tevreden met deze tweede positie en wil graag het Intrepid team en Tec’Sav bedanken voor het werk tot nu toe. “Dit geeft vertrouwen voor de toekomst” zo sluit Beitkse af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet