Diversen

Diversen: Team TKP actief op vele fronten


Formule Renault
Op de maandagochtend na de Rotax Max Euro Challenge stond Ton Vink alweer op het circuit van Hockenheim voor een test met Tony Kowalewski in de Formule Renault. Vooralsnog staat in de planning om de NEC met Tony te rijden, dit is afhankelijk van de grootte van het startveld, anders wordt uitgeweken naar Engeland waar het deelnemersveld van het BARC kampioenschap al goed gevuld is.

Na twee dagen wisselvallig weer en hard werken zit de snelheid er bij Tony goed in. Van de “oude” Formule Renaults hoort hij bij de snelste en zijn er vooral veel nuttige kilometers gemaakt zonder technische problemen en schades.

Op de woensdag wordt al het materiaal verplaatst naar Oschersleben, ook hier worden twee testdagen afgewerkt in het kader van de FR-NEC. Ook hier was het weer hard werken door de wisselende omstandigheden, maar doordat Tony bijna foutloos rijdt vergaard TKP veel nuttige data om het komende race seizoen goed aan te vangen.

Op de donderdagochtend worden er nog enkele kwalificatie simulaties uitgevoerd en ‘s middags worden er enkele long runs gedaan om weer extra data te vergaren. Helaas vliegt Tony om 15.30 van de baan met als gevolg schade aan de auto. Er wordt door Ton besloten om deze vier nuttige testdagen af te sluiten en de auto weer op de zaak in Zaandam op te bouwen, want aankomende donderdag wacht Zandvoort weer met een testdag voor Tony en in het weekend moet Team TKP weer in de karting aan de bak.

Het waren enerverende weken voor TKP dat positief werd afgesloten. De protestzaak van Kevin Gubbels werd gewonnen, waardoor het jonge talent zijn winst en punten behield. Dit geeft TKP extra vertrouwen voor de toekomst en een boos richting de tweede ronde van de Dutch Rotax Max Challenge.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet