Diversen

Diversen: Team TKP actief op vele fronten

tkp

Ton Vink (TKP) beleefde een aantal intensieve weken. Na de eerste Dutch Rotax Max Challenge volgde direct het eerste Nederlands Kampioenschap 4-takt. Weer een week later stond de eerste race om het Europees Kampioenschap Rotax Max in Salbris te Frankrijk op het programma, maar niet voordat er op donderdag en vrijdag voor deze wedstrijd nog even naar Assen werd gereden voor een test met Tony Kowalewski met een Formule Renault. Na enkel dagen Frankrijk reisde Ton Vink door naar respectievelijk Hockenheim en Oschersleben voor een vierdaagse test met wederom Kowalewski. Oftwewel; een druk programma, maar hoe verging het?

Karting Nationaal en Internationaal
Salbris was een overlevings tocht, de gehele week wisselden regenbuien en droog weer elkander in hoog tempo af. Bij de Junioren waren Kevin Gubbels en Dave Blom continu in de top tien te vinden en snel onderweg. Vooral op het droge waren Dave en Kevin snel onderweg, echter vond geen enkele heat of training onder de zelfde omstandigheden plaats wat het afstellen geen gemakkelijke klus maakte. Na de tijdtraining stond Kevin Gubbels op startplek 3 en Dave Blom op 22.

Na zeer enerverende heats startte Kevin de pre-finale vanaf de derde plek en Dave vanaf twaalf. Dit gaf voor beiden een goed vooruitzicht voor de race, want in de heats hadden Dave en Kevin bewezen dat de snelheid wel aanwezig was.

In de pre-final reed Kevin soeverein naar de winst, helaas wierp een tijdstraf van 3 seconden hem terug naar de tweede plek. Dave belandde na een uitstapje naast de baan in de eerste ronde op plek 26, hij vocht zich nog terug naar plek 18. Teleurstellend voor Dave maar gezien de snelheid had hij nog alle mogelijkheden om er in de finale wat van te maken. De finale werd een teleurstelling voor Kevin Gubbels, direct na de start valt hij terug naar de 31e plaats. Na een fantastische opmars finisht hij op een enig teleurstellende 14e plaats. Het is zuur als je zo snel bent maar dit niet om kunt zetten in resultaten. Dave daarentegen rijdt een dijk van een race en finisht uiteindelijk als achtste.

In de senioren klasse kwamen Danny Vroegindeweij en Ramon Rietveld aan de start, in de vrije trainingen zaten Ramon en Danny er goed bij. Ramon reed in de twee non quali tijdtrainigen de zevende en de vijfde tijd en Danny zat beide keren binnen de eerste 20. Na de tijdtraining staan Ramon en Danny op de respectievelijk 28e en 67e plaats. Vooral voor Ramon die in de vrije trainingen het tempo van de top 10 gemakkelijk bij kon houden is dit een grote teleurstelling.

Na de heats staan beide TKP coureurs buiten de pre-finale. Twee DNF’s een vierde en een tiende plaats betekenen voor Ramon een plekje in de second chance. In de second chance start Ramon als twintigste en komt na weer een klapper als 27e over de finish. Voor Ramon een weekend om snel te vergeten. Danny Vroegindeweij probeert in de heats van alles om naar voren te komen. Echter als je telkens in de heats vanaf plek 28 moet starten speelt de factor geluk een grote rol. Danny komt uit de heats met de rapportcijfers 21, 19, 19, 30 (DNF), dit is net genoeg om de laatste plaats te pakken voor het startveld van de second chance. Het halen van de pre-finale werd helaas voor Danny een kansloze missie. Ondanks het feit dat hij zeer volwassen de heats aanpakte door te proberen uit de ellende te blijven eindigt zijn weekend in mineur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet