Diversen

Internationaal: Nederlanders zetten toon tijdens opening EK Rotax Max

De Nederlandse rijders hebben een goede eerste wedstrijd achter de rug van het Europees Kampioenschap Rotax Max. Zo langzamerhand traditioneel startte de Rotax Euro Challenge in het Franse Salbris, een baan waar al eerder Nederlandse successen werden behaald. Mats van den Brand greep winst, Affolter, van Splunteren en Kroes reden zichzelf uitstekend naar het podium.

Strawberry Racing begon het seizoen in de Junioren waar ze in 2009 gebleven waren; voorin. Joel Affolter greep pole voor teamgenoot Henry Hunters en landgenoot Kevin Gubbels. In de Series moesten de Nederlanders iets toegeven, Hunters kwam als winnaar uit de bus voor Ukyo Sasahara. Gubbels en Afolter moesten de pre-final als respectievelijk derde en vierde aanvangen. Dit bleek een uitstekende uitgangspositie, in de pre-final greep Affolter naar de winst, Gubbels werd tweede voor Viidas. In de finale was Viidas de Nederlanders echter te snel af, Affolter eindige op een tiende als tweede, Gubbels kwam in de problemen en werd 14de.

De kwalificatie van de Senioren klasse beloofde veel goeds. Joey van Splunteren greep knap pole voor verrassend Niek Vos. De series eindigde nog positiever voor de Nederlandse rijders, Niek Vos won voor Joey van Splunteren en Mats van den Brand! Hoewel Vos in de achterhoede belande door problemen in de pre-finals won van den Brand voor van Splunteren. De finale eindigde in een 1-2tje voor Strawberry Racing; Mats van den Brand won voor teamgenoot Tom Fawccet. Tot dusver lijkt de overstap naar het Engelse team voor van den Brand een uiterst goede zet!

De op Swiss-Hutless uitkomende Maik Barten stelde teleur tijdens de kwalificatie met problemen en moest in de series aan een opmars beginnnen. Dennis Kroes had hierin de beste uitgangspositie vanaf een knappe vijfde positie algemeen. Deze positie behield de Amsterdammer na de series, Andreas H Jensen kwam als beste rijder uit de bus. Na winst in de pre-final van Christophe Adames moest de Belg toegeven op Jensen in de final. Maik Barten klom knap op naar een vierde positie en hield de schade beperkt. Kroes greep een tweede podium positie in de DD2 mastersklasse en vijfde algemeen. Een mooie start van het seizoen!

Download resultaten in PDF

Junioren
Senioren
DD2
Masters
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet