WSK

Internationaal: Verstappen grote winnaar eerste ronde WSK Euro Series!

Max Verstappen heeft de eerste ronde van de WSK Euro Series op circuit La Conca op zijn naam geschreven. Een grandioze prestatie van de debutant op het hoogste kartniveau! In het Italiaanse Muro Leccese won Max met grote overtuiging zowel de prefinale als de finale.

Tekst: PR

Op zondagochtend stond eerst nog de laatste kwalificatie sessie op het programma. Gestart vanaf de derde plek schoot Max direct naar P1 om deze niet meer uit handen te geven. Daarmee liet hij in zijn vier kwalificatie sessies drie maal een eerste plaats noteren en werd hij één maal derde. Aangezien de kwalificatie sessies de startgrid voor de prefinale bepalen, leverde dat Max een tweede startplek op.

Bij de start van de prefinale zakte Max vanaf de tweede plaats naar de vierde terug. Maar de derde plek had hij alweer te pakken na de eerste bocht. En het duurde slechts twee rondjes voordat hij weer tweede lag. Daarna ontspon zich een rondenlange bijzonder spannende strijd met de Italiaan Spinelli, waarbij Max met nog ruim drie ronden te gaan aan het langste eind trok. Met drie tienden van een seconde voorsprong won Max na hard werken de prefinale!

Door die winst mocht Max vanaf pole positie van start in de finale. Er werd om elke centimeter asfalt gevochten, maar dat gebeurde allemaal achter de rug van Max. Want de jonge Verstappen, pas 12 jaar oud, voerde onbedreigd van start tot finish het veld aan. Zo heeft Max op grootse wijze de eerste ronde van de WSK Euro Series gedomineerd.

"Het ging geweldig!", roept een dolblije Jos vanuit Italië. "Al bij de start van de finale reed Max weg bij de concurrentie. Op een gegeven moment was het gat zo groot dat Max de motor extra benzine heeft gegeven om zo het materiaal te sparen. Dat was uit veiligheid om niet meer het uiterste van het materiaal te hoeven vergen. Maar hij ging nog steeds hard. Het zag er geweldig goed uit. Spannend maar ontzettend leuk. Helemaal top, ik ben helemaal blij! Ook Max is dolblij. Hij glundert van oor tot oor."

Jos vervolgt: "We hebben er hard voor gewerkt om dit resultaat te bereiken. Zoiets komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dit is niet alleen goed voor Max maar ook voor CRG en Maxter. We wisten wel dat Max talent heeft, maar hij moet het wel laten zien in zo'n sterk deelnemersveld."
Daar heeft Jos absoluut gelijk in, want er staan maar liefst 90 talentjes aan de start die allemaal topmateriaal hebben en allemaal willen winnen. Toch stak er dit weekend eentje met kop en schouders bovenuit: Max!

"Ik wist dat ik snel was", laat Max weten. "Ik deed het al goed tijdens mijn eerste race van het seizoen, de Winter Cup in Lonato. Maar ik had niet gedacht dat ik al meteen de eerste WSK race kon winnen. Ik ben echt heel erg blij!"

De Nederlander Hoevenaars werd tweede algemeen, Spinelli derde. Natuurlijk staat Max nu ook bovenaan in het kampioenschap. Met het maximaal te behalen aantal punten zelfs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet