Diversen

Diversen: Nieuwsbrief KNAF; NK's, CIK-FIA U18 en Benelux Kampioenschap

De winterkampioenschappen zijn na enig uitstel door de sneeuw weer volop bezig. Op 6 en 7 februari vinden winterwedstrijd 2 en 3 voor de Rotax en de KZ2 klassen plaats (www.chrono.nl) en op 14 februari winterwedstrijd 3 van de 4-takt klassen (www.kartclubdefabrique.nl), allen op het circuit van Berghem.

Tekst: KNAF


Intussen zijn ook de kalenders van de NK’s 2010 bekend. Helaas is het de organisatoren niet gelukt om alle NK’s op verschillende data te houden, waardoor er enkele wedstrijden samenvallen. Het opstellen van de kalender wordt een steeds ingewikkelder puzzel, daar er rekening gehouden wordt met verschillende internationale en buitenlandse kalenders: CIK, WSK, RMEC, DKM, BNL, BK etc. Wij beseffen ons dat er teams en tuners zijn die in verschillende NK’s actief zijn, en zullen kijken hoe wij dit in 2011 gezamenlijk kunnen verbeteren. Zie voor de wedstrijd kalender 2010 de website van de desbetreffende organisator en op www.knaf.nl.

Het afgelopen jaar zijn België, Nederland en Luxemburg door de CIK-FIA als zone Benelux Karting ingedeeld. Dit betekent dat er hard gewerkt is door de RACB, KNAF en ACL aan het voorbereiden van een officieel CIK-FIA Benelux kampioenschap Karting. Dit jaar is het zover, allereerst voor de klassen Mini (Junioren), KF5, KF3, KF2 en KZ2. In de komende week komt er een persbericht met alle details, informatie over de binnenkort te openen inschrijving en daarna zullen de Sportieve en Technische reglementen gepubliceerd worden. Het Benelux Kampioenschap Karting 2010 bestaat uit drie wedstrijden: 13-14 maart Mariembourg/B (de ‘Luxemburgse’ wedstrijd), 29-30 mei Genk/B en 4-5 september Berghem/NL. Het zijn allen 2-daags evenementen. Aan het eind van dit seizoen zullen de eerste officiële CIK-FIA Benelux kampioenen Karting gehuldigd kunnen worden!

Zoals reeds eerder aangegeven, komt de CIK-FIA in 2010 met een nieuw wereldkampioenschap Karting U18
(= onder 18) van 15-18 jaar en een Karting Academy Trophy van 13-15 jaar. Beiden bestaan uit 3 wedstrijden: 23-25 juli Wackersdorf/D, 27-29 augustus Alcaniz/E en 01-03 oktober Val d’Argenton/F. De bedoeling hiervan is een nieuw WK met lage kosten, en een daarbij aansluitend junioren kampioenschap. Er zal gereden worden met één merk KF motoren (Parolin) en banden (Dunlop). Er zullen verschillende chassis voor het WK gehomologeerd worden en voor de Karting Academy zal één merk chassis gebruikt worden. Het materiaal zal gratis aan de deelnemers ter beschikking worden gesteld. In maart zullen alle verdere details en reglementen gepubliceerd worden.

Voor onze gewaardeerde kartofficials is vanaf dit jaar een aanvullende verzekering afgesloten, zodat zij bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid ten gevolge van een ongeval tijdens een evenement recht kunnen hebben op een (beperkte) daggeld uitkering. Een en ander uiteraard naast de reeds bestaande ongevallenverzekering voor alle deelnemers en officials, die uitkeert in geval van blijvende invaliditeit en overlijden. Door de aanvullende verzekering zijn de prijzen van de kartlicenties 2010 met 5,00 euro gestegen.

Op 30 april 1960 werd in Hoensbroek de allereerste officiële kartwedstrijd in Nederland gereden. Dit betekent dit jaar 50 jaar Karting in Nederland! Op 5 mei a.s. zullen wij met de verschillende organisatoren het evenement 50 jaar Karting organiseren, met zowel historische als moderne karts, Nederlandse wereld- en europees kampioenen Karting en autocoureurs die een link met Karting hebben (gehad). Dit zal plaatsvinden in Hoensbroek (gem. Heerlen) op de plek waar tot 1995 stratenraces zijn gereden. Het complete programma zal in maart bekend worden gemaakt. Zet deze dag in je agenda!

Het Bestuur Sectie Karting wenst iedereen een plezierig en sportief kartseizoen 2010!

Namens het BSK
Randolph Bath

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet