Diversen

Internationaal: Nederlanders snel tijdens ‘Trofeo Invierno’ op Campillos (lang)


Race 2: Magistraal herstel van Dave Blom!
Door het niet finishen van Dave Blom werd hij naar de laatste startplek verwezen. Joel startte op een derde positie achter twee KF3-rijders en kwam goed weg. Nóg beter weg was de kleine Blom. Hij wist al snel naar de vijfde positie te rijden en mee te strijden voor de algemene derde positie. Na veel gestoei met de Engelse dame Hailey, wist Blom de vierde positie te pakken. Kort daarop volgde de inhaalactie op Affolter en zo reed Blom op het podium. De drie bleven redelijk bij elkaar totdat één van de KF3 rijders uitviel. Blom kwam op stoom en reed constante rondetijden en wist de race als tweede algemeen en eerste in zijn klasse af te sluiten. Kortom; Een magistraal herstel voor de jonge Intrepid rijder. Joel Affolter werd derde en werd ook derde in het dagklassement.

1_campillos_5
Dave Blom, Intrepid/ Junior

SENIOR
Speedsupport had Lorenzo Singh ingezet in de senior-klasse. Dit evenement was voor Lorenzo de eerste race die hij reed op een Senior Max. De snelheid zat er goed in en zijn monteur Dirk Honig was hier uiteraard zeer tevreden mee.

De kwalificatie was voor Lorenzo bijna perfect. Hij trainde een tweede tijd op 0.002 sec op de nummer één. Absoluut geen schande aangezien de nummer één met Vega’s reed en Lorenzo met Mojo DD2’s.

1_campillos_6
Lorenzo Singh, Energy/Senior

Race 1: Zeer tevreden met deze eerste race..

De start van de senioren werd uitgevoerd door bijna 30 deelnemers. Dit maakte het het grootste veld van de dag. Lorenzo wist vrijwel meteen de eerste positie te pakken om vervolgens razendsnel naar de finish te rijden en de overwinning te grijpen.

Race 2: Veel tijd verloren door achterblijvers!

Door de overwinning in race 1 mocht Lorenzo als eerste van start gaan in de tweede race. Na de rollende start werd Lorenzo ingehaald door een Spaanse coureur op een Intrepid. Opnieuw reed deze op de Vega’s en wist hierdoor veel tijd te winnen op Lorenzo. Halverwege de race werden de banden van de Spanjaard minder en kon Lorenzo aardig dichtbij komen om zelfs een inhaalpoging te kunnen doen. Helaas slaagt deze niet en komen beide rijders terecht tussen enkele achterblijvers. De nummer één komt er zonder problemen langs terwijl Lorenzo bijna van de baan wordt gereden. Hierdoor verliest Lorenzo heel veel tijd en is zijn kans op de overwinning verloren. Toch finisht hij knap tweede en kan terugkijken op een goeie test voor de aankomende EK Wintercup die op 14 februari verreden wordt in Campillos.

Meer foto updates op www.fotogeplaatst.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet