Diversen

Internationaal: Nederlanders snel tijdens ‘Trofeo Invierno’ op Campillos (lang)


Race 2: “Het starten ging beter dan verwacht!”
Door de winst in race 1 te pakken, vertrok Indy opnieuw van de eerste positie met naast hem broer Milan. De derde startpositie was voor Gomez. Na een wat mindere start gaat Milan voorbij aan Indy, waarna hij direct terug gepakt wordt. Hierdoor komt Gomez erg dichtbij aan Milan en maakt het hem even moeilijk, maar Milan weet zich gedurende te herstellen. De lokale clubrijders konden de ‘pace’ van de top 3 absoluut niet bijbenen en de eerste werden dan ook snel op een ronde gezet. De beide jongens rijden vrijwel foutloos in de rondte en pakken opnieuw samen de eerste en tweede positie. Milan zegt: “Het starten ging beter dan ik had verwacht!”

1_campillos_3
Indy Dontje, Energy/TM

JUNIOR

In het junior veld reden zowel KF3- als Rotax Junior rijders. In de junior-klasse kwamen Joel Affolter en Dave Blom in actie. De snelste man was Dave Blom gevolgd door Joel Affolter. Beide rijders hadden het goed voor elkaar. Dave wist zelf zijn snelheid om te zetten in een pole-position tijdens de kwalificatie van de Rotax Junior-klasse. Joel Affolter pakte een mooie tweede positie.

1_campillos_4
Dave Blom, Intrepid/ Junior

Race 1: Teleurstellende eerste race voor Blom in tegenstelling tot Affolter

Met circa 20 deelnemers was het junior veld van de ‘Trofeo Invierno’ was aan de beurt. Dave startende vanaf de vierde positie, met Joel Affolter op een vijfde positie. Dit kwam door de drie KF3-rijders die met zijn drieën voorop startten. Na een rollende start zat Dave aan de buitenkant van drie naast elkaar rijdende coureurs, waarna de middelste jongen spinde en Dave uitschakelde. Helaas een DNF voor Dave, maar onthou; Dave Blom geeft niet op! Joel Affolter kwam wel door de eerste bocht en reed een solide race en finishte op een eerste positie in de Rotax Junior-klasse en derde algemeen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet