Diversen

Internationaal: Nederlanders snel tijdens ‘Trofeo Invierno’ op Campillos (lang)

1_campillos_1

Door het slechte weer in Nederland was ‘circuito Campillos’ het trainingskamp voor enkele Nederlanders. Afgelopen maand werd er door het kartteam van Racing Against Cancer (RAC), Speedsupport en Dave Blom veel getest. Waar RAC deze test als een ervaring rijker beschouwt, gebruiken Speedsupport en Blom dit als een goede training voor de EK Wintercup die op 14 februari verreden wordt.


Tekst & foto’s: Sebas de Reus/ Fotogeplaatst.nl

Onboard beelden met Milan Dontje en Jaime Alguersuari

KZ2
De Nederlandse KZ2 rijders begonnen de dag met een tijdtraining. Milan en Indy Dontje waren tijdens de training even snel, maar Indy zette zijn kart op een positie voor Milan. Jaime Alquersuari reed enkel de tests op de zaterdag en kwam zondag niet in actie in verband met een test die hij maandag uitvoert voor het Formule 1-team Scuderia Torro Rosso.

De strijd om de pole position werd in de kwalificatie opnieuw gewonnen door Indy Dontje. Milan Dontje pakte de tweede tijd op 2 tienden van Indy. Beide jongens waren het gehele weekend erg snel en hebben veel kunnen testen en leren. Gomez, een Spaanse Intrepid rijder, pakte de derde positie.

1_campillos_2
Milan Dontje, Energy/TM

Race 1: “Uitbreiden van voorsprong en perfecte races rijden.”
Het veld wat ongeveer 20 deelnemers kende mocht als eerste aanvangen voor de races. De eerste start werd even uitgesteld omdat enkele lokale rijders niet op tijd aanwezig waren. Na een extra opwarmronde vertrok Indy Dontje van pole position. Hij werd na een geweldige start gevolgd door zijn jongere broer Milan die eveneens een perfecte start had. Dit was zijn eerste ‘echte’ start aangezien dit zijn eerste race was met een KZ2. De jongens blijven dicht bij elkaar en Indy pakt de eerste positie gevolgd door Milan met een sterke tweede positie. “Ik was vooral bezig met het uitbreiden van mijn voorsprong en gewoon een perfecte race te rijden.”, aldus een zeer tevreden Indy Dontje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet