Diversen

Diversen: 12-jarige Chermaine Tomassen in actie met Seat Cupra TDI

chermaine_1

Op – pas – 12 jarige leeftijd timmert de snelle dame Chermaine Tomassen flink aan de weg in de autosport. Na een cursus bij Rensport school Zandvoort van o.a. Huub Vermeulen heeft Chermaine haar certificaat ontvangen om later, als haar leeftijd het toelaat, tijdens wedstrijden in actie te kunnen komen. Tot dan traint Chermaine tijdens DNRT weekenden mee met ‘de grote jongens’ om ervaring op te doen. En met succes!

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: PR

Ongeluk
Op jonge leeftijd begon Chermaine in de Mini Junioren klasse om deel te nemen aan Nederlandse kart kampioenschappen. Na een leerzame periode zocht Chermaine het een stapje hogerop, de Rotax klasse werd een nieuwe uitdaging met een nog sterkere competitie. Echter, al vroeg in het seizoen raakte Chermaine betrokken bij een ongeluk met ernstige gevolgen. Onder andere een gebroken sleutelbeen zorgde ervoor dat Chermaine voor een lange tijd uitgeschakeld was. De familie Tomassen besloot onder andere hierdoor om de kartactiviteiten op een lager pitje te zetten en zocht een alternatief..

chermaine_2

Racen zit in het bloed
Hoewel de kartsport niet volledig aan de kant wordt gezet, werd de autosport het alternatief voor Chermaine. Een Seat Ibiza Cupra TDI werd aangeschaft en Chermaine maakte al direct indruk tijdens haar eerste ronden op het circuit. “Ik heb Chermaine van te voren nog even laten oefenen met een oude schakelauto op een industrieterrein, we waren allemaal verbaasd hoe snel ze het schakelen onder de knie had” aldus vader Dennis Tomassen.

chermaine_3

Cursus met dank aan RSZ
Een cursus bij Rensport School Zandvoort volgde dankzij de hulp van Huub Vermeulen, Frank Kerseboom en Dick van Iperen. Chermaine ontving de titel ‘Rookie of the Year’ en kreeg een certificaat om later (als haar leeftijd het toelaat) een EU licentie aan te vragen. Tot dan kan Chermaine niet deelnemen aan wedstrijden, om toch scherp te blijven en wedstrijd ervaring op te doen zal Chermaine in enkele kartwedstrijden mee doen zoals waarschijnlijk de BNL Karting Series. De auto en begeleiding worden verzorgd door Folkert en Bastiaan Hummel. De volledige aandrijflijn wordt onderhouden door Van Vught Tuning, specialist in het tunen van diesels in de VAG groep.

Bastiaan Hummel heeft zelf al zijn eerste kilometers achter de rug met Seat, al zeer snel draaide Hummel mee met de snelste ronde tijden. Hummel heeft de kartsport nog niet vaarwel gezegd, naast zijn autosport activiteiten is hij van plan dit seizoen ijzersterk terug te komen.
Chermaine Tomassen wordt ondersteund door: Van Vught Tuning uit Lutjegast, F.Hummel Auto’s uit Leek, GMT Europe uit Diemen, All-Sign Reclame uit Amsterdam, Pouw banden uit Utrecht, D.G. Tomassen Transport uit Valthermond en AUTOSPORT.NL uit Haarlem.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet