Diversen

Diversen: Oud-karter Looijenstein snelste tijdens FRenault test in Italië

looijenstein

Tijdens twee test- en trainingsdagen in Varano, Italië, vorige week, keek de aanwezige concurrentie met verbazing naar de geweldige rijstijl en rondetijden van de 15 jarige Sam Looijenstein.

Tekst & foto’s: PR

Nadat Looijenstein eind december een tweede en zeer succesvolle test in Italië had afgerond werd besloten met karten te stoppen en te concentreren op de Formule Renault. Het raceteam had al zoveel vertrouwen in Looijenstein dat men niet twijfelde om Looijenstein voor het Middle European Championship (MEC) van de Formule Renault World series in te zetten.

Op het zeer koude en mistige circuit Autodromo Riccardo Paletti, Varano waren twee trainingsdagen georganiseerd als voorbereiding op het nieuwe race seizoen. In de aanwezigheid van een aantal gerenommeerde Italiaanse teams en ervaren rijders werd intensief getest en getraind. Tot ieders verbazing bleek Looijenstein zich makkelijk staande te kunnen houden tussen de zeer ervaren concurrentie. Toen Looijenstein in de middag een betere afstelling had gevonden en echt ging pushen, schoten de rondetijden omlaag. Uiteindelijk zette hij, tot ieders verbazing, de snelste tijd van de dag. Nieuwsgierig werd er geïnformeerd naar die “nieuwe” en snelle rijder.

looijenstein2

Op de tweede dag waren de weersomstandigheden nog slechter, het was bar koud en zicht was minimaal. Looijenstein was de hele dag toch weer snel en zette tot ieders verassing aan het eind van de dag een tijd neer die sneller was dan van de Italiaans kampioen van 2009.

In de komende maanden volgt Looijenstein een intensief test- & trainingsprogramma, op een aantal Italiaanse circuits zoals Monza, Imola en Mugello om tenslotte op de Nürburgring op 1 mei zijn eerste race in de Formule Renault 2.0 rijden.

Om zijn budget voor dit jaar sluitend te maken zoekt Sam nog wel enkele investeerders. Voor meer informatie: www.samlooijenstein.nl of contact opnemen met info@brosracing.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet