Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Endurance racen met je RK1; probeer nu gratis!

Vanaf het aankomende seizoen zal de populaire RK1 motor zijn intrede doen in het succesvolle Endurance Kampioenschap NK Kings of Karting. Vijf mooie endurance wedstrijden op vijf verschillende circuits in Nederland, Duitsland en België. Karting Events heeft een mooie aanbieding voor potentiële RK1 teams. Schrijf je voor 20 maart aanstaande in en Karting Events betaalt voor de eerste wedstrijd jouw inschrijfgeld! Zo kun je op een goedkope manier kennis maken met het RK1 Endurance concept.

Tekst: PR

Dat je heel goed kan endurance racen met een RK1 motor is afgelopen seizoen getest op het mooie circuit van Hahn tijdens een Raceweekend van het NK de Kings of Karting. Ervaren coureurs hebben deze test succesvol uitgevoerd.

De RK1 Klasse zal samen met de Prokarts rijden in de spannende wedstrijden die dit kampioenschap kent. Uiteraard rijden de RK1 rijders voor hun eigen klassement en kampioenschap. Wie wordt de eerste Nederlands kampioen in de RK1 Endurance klasse?

Meerijden in de RK1 Endurance Klasse kan vanaf je 15e verjaardag. Er wordt gestart met een minimaal gewicht van 170 kg. (dit gewicht kan in de loop van het jaar worden aangepast, indien nodig). De RK1 klasse rijdt onder dezelfde voorwaarden en reglementen als de Prokartklasse, tenzij in het Bijzonder Reglement anders is bepaald. Het motorreglement zal bijna gelijk zijn als het RK1 Senioren reglement. De tandwielverhouding kan per circuit wijzigen, maar het voortandwiel zal altijd 13 tands zijn. Er wordt geprobeerd de motor altijd onder de 10.000 toeren zal blijven. Dit om de levensduur van de motor te verlengen. Tijdens de test is gebleken dat de snelheid minimaal gelijk is als de prokarts.

Wat is eigenlijk endurance racen?

Endurance races bestaan uit wedstrijden die minimaal 3 uur en maximaal 8 uur duren. Endurance rijden doe je in teamverband, afhankelijk van de duur van de wedstrijd, bestaat een team uit minimaal 2 personen. Er is geen minimale rijtijd per rijder, maar wel een maximale rijdtijd. De maximale rijdtijd ligt tussen de 45 en 75 minuten. Dit varieert per race. De maximale rijtijd wordt tijdens de rijdersbriefing van de betreffende wedstrijd bepaald door loting. Het doel van Endurance racen is wie er tijdens een wedstrijd de meeste rondes rijdt. Endurance racen is een ontzettende leuke vorm van racen en verreweg het goedkoopste. Je doet het in teamverband, (kosten kunnen hierdoor gedeeld worden) ieder team lid is altijd betrokken bij de race en de prestaties. De competitie is spannend en vergt voor ieder teamlid inlevingsvermogen en betrokkenheid om een goede wedstrijd te rijden.

Hoe ziet het NK Kings of karting er in 2010 uit?

Het kampioenschap bestaat uit vijf wedstrijden waaronder twee Raceweekenden. Een Raceweekend bestaat uit een 3-uurs wedstrijd op zaterdag en een 6-uurs wedstrijd op zondag. Voor beide wedstrijden kunnen punten behaald worden. De 3-uurs race wordt traditiegetrouw afgesloten met een gezellige BBQ voor de rijders en begeleiders. De overige drie reguliere races bestaan uit races van 6 en 8 uur.

Gratis uitproberen!
Om eens op een goedkope manier kennis te maken met het endurance rijden met je RK1 kart betaal je de voor de eerste wedstrijd van het seizoen GEEN inschrijfgeld. Dat zijn de eerste verdienste! De eerste wedstrijd is al op 4 april aanstaande. Wil je gebruik maken van deze superaanbieding, meldt je team dan aan voor 20 maart aanstaande.

Interesse?
Mail Karting Events op: info@kartingevents.nl , of bel: 0172-495699

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet