Diversen

Diversen: Geen Wintercups? Dan maar ijskarten! (video)

ijskarten_1

Zodra er in Nederland maar een beetje ijs ligt, is heel Nederland in extase en wordt er meteen over een elfstedentocht gesproken. R-Kartingperfomance kan de elfstedentocht niet echt boeien, voor hun gaat het om het ijskarten. Na de aflastingen van de Chrono Wintercup hadden ze tijd over en die gebruikte ze dat om de ijskarts in orde te maken.

"In navolging van vorig jaar, toen we 1 kart hadden geprepareerd, hadden we nu de tijd om meerdere karts te preparen. Samen met Daniel Koning & Emiel Land hadden we drie karts in orde gemaakt. Na een paar avonden sleutelen waren de ijskarts klaar. Vooral het maken van de spikes nam veel tijd in beslag, ongeveer 100 schroefjes per band, en totaal 4 setjes, wat dus het nodige werk gaf."

ijskarten_2

"Omdat we geen gezeur met schaatsers willen, hebben we wederom een stuk weiland onder water gepomt in samenwerking met de brandweer. Dit nam aardig wat tijd in beslag, maar na een paar avonden waterpompen en sneeuw schuiven was de baan in goede conditie."

ijskarten_3

"Afgelopen weekend het pakoers uitgezet en de laastse voorbereidingen getroffen. Toen kon de pret beginnen en ging het los. We hadden diverse vrienden uitgenodigt, zoals Michael Melis, Joey van Splunteren, Maciej Krolikowski, Ruud van Tiel & Danny Bleek.""Het was een prachtig weekend karten en we hebben veel plezier beleefd met onze vrienden. We kregen zelfs nog bezoek van RTVNH voor een tv en radio interview. Hierbij wil ik Harko & Tim Kwakernaat bedanken voor het mogelijk maken van het ijskarten op hun terrein. Als de kou aanblijft hebben wij onze eigen wintercup op het ijs."

ijskarten_4

Fotogallery

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet