Diversen

Diversen: Arjen Kievitsbosch met Superkart in voorprogramma 24h Dubai

kievitsbosch

Stil zitten is er tijdens de winter niet bij voor Arjan Kievitsbosch. Het aanhoudende winterweer ontneemt Kievitsbosch de tijd om te trainen en deel te nemen aan de Wintercup en dus zoekt Kievitsbosch in Dubai komende week een andere uitdaging; Superkarts in het voorprogramma van de 24 uur van Dubai.

Op uitnodiging van Jan Cramer zal Kievitsbosch volgende week dinsdag afreizen naar het oliestaatje. Volgend weekend vindt hier de traditionele 24 uur van Dubai plaats en ook komen de Superkarts in actie tijdens het voorprogramma. Kievitsbosch is al jaren op het hoogste niveau actief in de 125cc klasse, maar zal voor het eerst plaatsnemen in een Superkart welke beschikt over maarliefst twee van deze krachtbronnen. “Er zijn verschillende type motoren in de Superkarts. Ik zal rijden met een ‘twee cilinder’, dat is één motorblok met twee cilinders. In de andere gevallen zijn het twee losse KZ motoren zoals we die kennen uit de KZ.” Aldus Arjan Kievitsbosch.

Een tweecilinder is de snellere versie uit het veld. Aan het materiaal zal het met de ondersteuning van MS kart en Jan Cramer dus niet liggen. Het wordt een leuke testcase voor Kievitsbosch die nog geen een meter heeft gereden in dit type kart. Op de vraag of hij verder aspiraties heeft in deze tak van de sport is Kievitsbosch duidelijk: “Je weet nooit wat de toekomst brengt, vooralsnog heb ik het uitstekend naar me zin in de KZ. De karting heeft één groot voordeel ten opzichte van alle andere autosport klassen, je hoeft niet zo lang te wachten om weer te kunnen rijden!”

Onboard
Arjan Kievitsbosch heeft komend weekend de beschikking over een HD-POV onboard camera, ter beschikking gesteld door Carpy.nl. De opnames hiervan en een verslag van zijn ervaringen vanuit Dubai leest u op AUTOSPORT.NL

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet