Diversen

Diversen: Jacco van Dijk toont gloednieuwe werkplaats bij TKP in Zaandam

jvd_1

Jacco van Dijk is dé kracht achter het –wellicht - beter bekende “JvD Tuning”. Jacco kende afgelopen jaren al vele successen op international en nationaal niveau met zijn motoren. De focus lag vooral op de KF klassen, waar hij onder andere vorig jaar in het Deutche Kart Meisterschaft een tweede positie behaalde. Dit jaar gaat het roer om voor Jacco. Met gloednieuw materiaal heeft hij een nieuwe standplaats bij TKP in Zaandam, AUTOSPORT.NL nam een kijkje.

Afgelopen jaar kende Jacco van Dijk een zeer succesvol jaar. “In het Duits Kampioenschap heb ik het met Dylan Davies enorm naar m’n zin gehad. De motoren gingen geweldig, Davies behaalde uiteindelijk een tweede positie in het competitieve kampioenschap. Maar niet alleen op internationaal niveau liep het op rolletjes, sinds dit jaar ben ik begonnen met Rotax motoren waarvan Kay van Kemenade (2de) en Ramon Rietveld (3e) op het podium eindigde.” Aldus Jacco.

jvd_2

Voor het komend jaar gaat voor Jacco het roer om. Te beginnen met de samenwerking met TKP: “Veel van mijn rijders waren al onderdeel van TKP, ik had de mogelijkheid om bij Ton Vink een ruimte te huren waardoor alles dichter bij elkaar zit en ik heb nu een volledig nieuwe testbank tot m’n beschikking ”. Afgelopen seizoen is Jacco pas begonnen met de Rotax motoren. Samen met Damiano Ciapponi heeft Jacco ontzettend veel getest om het maximale eruit te krijgen. “Ik heb dan ook al het vertrouwen voor het komende seizoen.”

jvd_3

Het ‘kantoor’ van Jacco in Zaandam heel veel verwijzingen naar talenten van nu en het verleden. Zo hangen er foto’s van een nog zeer jonge Giedo van de Garde en ook Beitkse Visser in haar Mini. Nu er niet gereden kan worden in Nederland door het winterweer kan Jacco de tijd goed gebruiken het maximale uit de motoren te halen. Eentje daarvan is de ‘SEXY007’ zoals we op het computerscherm van de testbank kunnen lezen die een geweldig aantal toeren haalt.

jvd_4

Voor komend seizoen staat voornamelijk de Rotax op het programma. Het portfolio met rijders groeit enorm, Jacco levert aan onder andere Damiano Ciapponi, Kevin Gubbels, Danny Vroegindeweij, Joey van Splunteren, Kay van Kemenade, Ramon Rietveld en ook aan de zoon van Peter van Erp (Raceteam Spyker) die zijn debuut zal maken in de Junioren).

Meer over JvD tuning: www.jvdtuning.com

jvd_5

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet