Diversen

Diversen: 100 ronden, 48 teams en een spekgladde kartbaan

30dec_1

Afgelopen woensdag kwam er een eind aan de succesvolle 100-ronden serie 2009 op kartbaan Berghem. De zogenoemde ‘Oliebollenrace’ valt elk jaar goed in de smaak bij de teams en ook dit jaar weer bleek het animo voor de wedstrijd groot. Ervaren en onervaren rijders waagde zich op het donkere circuit in Brabant onder barre omstandigheden. De kou en regen maakte van de kartbaan nog net geen letterlijke ijsbaan.

Foto's: Michael Melis

30dec_2

Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar Berghem voor een avondje outdoorkarting in competitie verband. Afgelopen woensdag ontving baaneigenaresse Erna van den Biggelaar maarliefst 48 teams! Een absoluut record. Tot een dag van te voren werden de ingeschreven deelnemers nog in spanning gehouden over de doorgang van de wedstrijd. Sneeuw was namelijk voorspeld en een week eerder had de kartbaan al de eerste Chrono Wintercup moeten afgelasten. De wedstrijd kon echter gewoon doorgang vinden, zij het onder barre weerscondities.

De sfeer zit er altijd goed in bij een wedstrijd rond het nieuwe jaar. De teams werden hartelijk ontvangen met oliebollen in de kantine en haardvuur in het paddock terwijl de 48 karts ondertussen al stonden opgesteld op het rechte stuk. Deze werden later door middel van loting toegewezen aan de teams. Nadat de teams zich hadden klaar gemaakt voor de kwalificatie werd iedereen nog gebrieft over het reglement, waar de organisatie streng op zou toezien.

30dec_3

De teams kregen ieder 15 minuten om zich te kwalificeren op een kletsnat Berghem. In deze 15 minuten moest men een snelle tijd zetten en ieder teamlid kon zo alvast wennen aan de kart. Op één team na kon iedereen een snelle tijd zetten. Enkel KartGrid.be had zeldzame problemen met de kart en moest de wedstrijd achteraan aanvangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet