Chrono NK 2-takt

Chrono: Verslag seizoensafsluiter DRMC te Berghem

algemeen

De ontknoping van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max vond afgelopen weekend
plaats in Berghem. In de Dutch Rotax Max Challenge kroonden zich dit weekend Max Timmermans (Micro Max), Mike Joossens (Rotax Senioren), Carl Clairbout (DD2 Plus) en Tom Delissen (Olympisch) zich tot kampioen. Joel Affolter (Rotax Junioren), Jordi van Moorsel (Mini Max) en Maik Barten (DD2) behaalde een ronde eerder in Genk al hun nationale titel, maar er stond meer op het spel;

Tekst & foto’s: Bert Smilda (gallery)

Bij de Micromax was het Deniz Beckers die met de overwinning in het dagklassement naar huis ging. Deniz liet al eerder dit seizoen zeer snel te zijn op het circuit van Berghem en wist dit tijdens de laatste race opnieuw waar te maken. Max Timmermans toonde zich sterk ten opzichte van Deniz en gaf de overwinning beslist niet cadeau. Max Timmermans deed geen risicovolle inhaal manoeuvres aangezien hij ook met een tweede positie voldoende punten kon behalen om het kampioenschap veilig te stellen. Rick Buys eindigde derde. Dylan Buys wist zijn seizoen mooi af te sluiten, hij toonde veel progressie gedurende de afgelopen races en behield tijdens de laatste race een vierde positie.

2

Het was Patrick de Hoop die bij de Minimax de hoogste trede van het podium mocht betreden, na de snelste kwalificatie een raceoverwinning en een tweede plaats kon niemand hier meer iets tegenin brengen. Gavin Jonk wist het Patrick nog lastig te maken, hij pakte één overwinning. Gavin eindigde uiteindelijk tweede gevolgd door Jordy Bens.

Een ticket naar Egypte was voor Bas de Laat nog één van de mogelijkheden wanneer hij dit weekend goed zou presteren. Er werd volop ingezet door het team van Patrick Vasterman om dit doel ook daadwerkelijk te gaan bereiken, en met succes! Bas de Laat wist beide manches te winnen en stelde hiermee de ticket naar de Rotax Grand finals veilig. Ondanks dat Tim Struylaart een sterke race reed moest hij genoegen nemen met een 2e plaats, gevolgd door Lorenzo Singh.

4

Bas van Vlimmeren kwam bij de Rotax Senioren als dagwinnaar naar voren, een dubbele overwinning gaf hem een goed resultaat. Joey van Splunteren en Roy Curfs werden uiteindelijk twee en drie. Toch was het Mike Joossens wie verdient de titel op zijn naam schreef dit seizoen en daarmee weer in actie komt tijdens de Grand Finales.

De wedstrijd bij de Max Olympisch zorgde voor veel spektakel, er vonden een aantal crashes plaats en vele rijders stranden langs de baan. Ook het einde van de race verliep bijzonder. Edwin van Gerven lag op kop gevolgd door Erwin Montfoort maar gedurende de laatste ronde werd echter de verkeerde rijder afgevlagd doordat de data een andere winnaar aangaf. Uiteindelijk heeft men besloten de race geheel opnieuw te verrijden waardoor er voor en na de 2e race van de DD2 een race werd verreden. Het geheel pakte in het voordeel van Tom Dielissen goed uit, hij won het dagklassement met gelijke punten met Fern de Rooij. Edwin van Gerven eindigde derde.

5

Bij de DD2 klasses waren de rijders van team de Feyter de snelste, Maik Barten won bij de DD2 en Carl Clairbout bij de DD2+. Bij de DD2 eindigden Chiel Bronder en Tiemo Zwerus tweede en derde. Bart Nuy en Etienne Goossens wisten bij de DD2+ tweede en derde te worden.

Hiermee sluiten we een prachtig seizoen af georganiseerd door de organisatie van de Chrono. 1 november zullen alle kampioenen officieel gehuldigd gaan worden. Dit zal plaats gaan vinden in Restaurant de Betuwe te Tiel.

6

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet