Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: KNAF Nieuwsbrief No5

Beste Karters,

De vijfde INFO betreft informatie over veiligheid, het verloop van het raceseizoen 2009 en het gedrag van ouders, begeleiders en deelnemers op en rond de circuits.

De laatste weken staan natuurlijk in het teken van het trieste verongelukken van Thomas Knopper, wat bij ons allemaal diep is ingeslagen. Wij wensen zijn ouders en zusters nogmaals heel veel kracht en sterkte om met dit verlies om te gaan.
Dit gebeuren laat ons weer stilstaan bij de risico’s die er verbonden zijn aan sportbeoefening en motorische sporten in het bijzonder. Wij zullen met de Veiligheidcommissie van de KNAF en de organisatoren opnieuw naar de veiligheidvoorschriften voor circuits, karts en deelnemers kijken en deze waar nodig voor 2010 aanscherpen en aanpassen.

De zomerstop van het kartseizoen 2009 is intussen voorbij. Na een zeer geslaagde derde en laatste ronde van het CIK-FIA Superkart Championship op Assen is er op 16 augustus jl een door Karting Events georganiseerde demonstratie van de 4-takt Cadet 160 klasse geweest tijdens de zeer druk bezochte Bavaria City Racing in Rotterdam, een voor de deelnemers onvergetelijke dag en een goede promotie voor de kartsport, o.a. te zien geweest in het jeugdjournaal. De week daarna was het NK 6 Rotax Max, met vervolgens op 6 september het NK 4-takt Sprint 6. Het afgelopen weekend vonden het 4-takt endurance raceweekend NK Kings of Karting in Hahn en het Zuid-Hollands kampioenschap op Strijen plaats.

De komende wedstrijden zijn: NK 7 Rotax Max op 27 september in Genk (zie www.chrono.nl), NK 5 CIK klassen (NK 2 KF3 en KF2!) inclusief Mini Junioren en KF5 op 4 oktober in Kerpen (zie www.nab.nu/nfk), NK 4-takt Sprint 7 in Veldhoven (zie www.kartingevents.nl) op 11 oktober, evenals het NFK kampioenschap 3 in Lelystad. Op 18 oktober zijn dan de laatste NK wedstrijden van het seizoen in de CIK klassen NK 6 in Genk en Rotax Max NK 6 op Berghem. De week daarna op 25 oktober is er de laatste wedstrijd van het seizoen voor de International Superkart Series op Assen (zie www.superkarts.eu) en van het 4-takt endurance NK Kings of Karting op Veldhoven (zie www.kartingevents.nl). Op 1 november wordt het seizoen afgesloten met het 4-takt NK Sprint 7 op Berghem.

Voor uitslagen en standen en wedstrijdinformatie over de komende winterkampioenschappen zie op de bovenstaande websites.

Bij deze gelegenheid willen wij Nyck de Vries nogmaals van harte gelukwensen als Europees Kampioen 2009 in de KF3. Een werkelijk fantastisch resultaat in een uiterst competitief kampioenschap. Nyck was ook oppermachtig tijdens de World Cup KF3, maar wist helaas de finale door pech niet te winnen. Ook gelukwensen aan Danny Brand voor zijn eerste plaats en Kay van Kemenade, Joey van Splunteren en Maik Barten voor het behalen van de derde plaats in de Rotax Max Euro Challenge in respectievelijk de DD2 Master, Max Junioren, Max Senioren en DD2.

Naar aanleiding van de uitspraak in de CAR zaak Boonstra (zie http://www.knaf.nl/sectie/de-knaf/nieuws/bericht/uitspraak-tuchtzaak-g-boonstra-14673) is het duidelijk dat fysieke en/of verbale agressie jegens officials, organisatoren en deelnemers op geen enkele wijze wordt geaccepteerd. Wij vragen iedereen die aan een kartwedstrijd deelneemt zich prettig te gedragen en op een verstandige manier met anderen om te gaan, ook als het tegenzit. Vooral ook de ouders (vaak vaders) van de deelnemende minderjarigen wijzen wij op hun verantwoordelijkheid voor hun en andermans kinderen het goede voorbeeld te geven en rustig te blijven. Je helpt je kind er niet mee door kwaad te worden en door het lint te gaan, integendeel, dit kan uitsluiting van de deelnemer tot gevolg hebben, en is een slecht voorbeeld voor alle minderjarigen en je eigen kind in het bijzonder. Dus: als wij proberen met zijn allen rustig te blijven en op een prettige manier met elkaar om te gaan, wordt de kartsport daar alleen maar nog veel leuker door!

Het Bestuur Sectie Karting wenst iedereen een plezierige en sportieve voortzetting van het race seizoen 2009!
Namens het BSK
Randolph Bath


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet