Chrono NK 2-takt

Chrono: Meindert van Buuren toont talent en veerkracht

De mentale veerkracht van een jonge coureur wordt gevormd in de kartsport. Op jonge leeftijd moeten de coureurs leren omgaan met tegenslag. De 14-jarige Meindert van Buuren kan erover meepraten. Na een geweldige seizoensstart, waar hij zich direct bij de top van Nederland meldde, volgde enkele races met pech. Maar de zoon van oud-coureur Meindert van Buuren Senior gaf niet op en bleef gedreven. Dat werd afgelopen weekend tijdens de zesde ronde van de Dutch Rotax Max Challenge beloond.


meindert_van_buuren_nk_rotax_dd2

Tekst & foto's: PR


Ondanks dat Van Buuren de lat dit seizoen hoog legt, door deel te nemen in het sterke DD2-kampioenschap, maakt hij een uitstekende progressie. De talentvolle rijder sloot de tweede race af op een mooie zesde plaats en verzekerde zich hiermee voor een top 10-klassering. In tegenstelling tot een aantal andere races kwam Van Buuren in Eindhoven ditmaal wel tweemaal aan de finish, en bekroonde zo een sterk weekend.

"Tot nu toe heb ik al driemaal een startcrash meegemaakt en twee races materiaalpech gehad, terwijl ik steeds de eerste race goed gefinisht was", verklaarde de pechvogel, die in Eindhoven een einde maakte aan zijn tegenslagen. "Deze keer wilde ik koste wat kost uitrijden en ik was dan ook gebrand op een goede klassering. De race was weer vol incidenten maar ik hield mijn hoofd koel. De start ging echt super en ik kon direct de kop volgen. Vervolgens gebeurde er diverse aanrijdingen en coureurs die buiten de baan gingen, maar ik kon overal omheen. Daarna heb ik nog een aantal felle maar faire gevechten moeten leveren maar ben uiteindelijk toch zeer blij met mijn zesde plaats.”

“Ik kijk dan ook uit naar de laatste twee ronden van dit seizoen”, besluit de jonge coureur vol vertrouwen. “Ik hoop dit niveau vast te kunnen houden en de top tien van het kampioenschap te halen. Ik leer elk weekend meer en ik hoop snel op een podium!"


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet