Chrono NK 2-takt

Chrono: Mooie opening van laatste seizoensdeel NK te Eindhoven

chrono_knopper

Doordat de race op Venray niet door kon gaan werd er dit weekend op het circuit van Eindhoven de Dutch Rotax Max Challenge gehouden. Tijdens het evenement werd er massaal stilgestaan bij het overlijden van Thomas Knopper die 9 augustus om het leven tijdens een tragisch ongeval tijdens zijn grote passie, het karten. Gedurende het evenement reden alle rijders met een rouwband en werd er een minuut van stilte gehouden tijdens de rijdersbespreking. Een groot spandoek nabij start en finish toonde hoe Thomas graag gezien werd, blij en vol trots na het behalen van zijn Europese titel. "Ciao Thomas". Dat het ongeval van Thomas veel indruk heeft gemaakt op iedereen was duidelijk te merken op de kartbaan.

Tekst en foto’s: Bert Smilda

Bij de Micromax was het Max Timmermans die tweemaal de eerste positie wist te bemachtigen. Max kreeg zijn overwinning niet cadeau want de concurrentie had de snelheid ook goed gevonden. Bard Verkroost kwam bij de start goed weg en wist enkele rondes op kop te rijden, Deniz Beckers nam deze positie over, maar het was Max Timmermans die tijdens het vallen van de finishvlag op kop reed. In de tussentijd hadden zich vele positiewisselingen voor gedaan maar uiteindelijk werden Deniz Beckers en Nick Dunker nummers één en twee.

Marijn Kremers gaf ‘s morgens al aan dat wanneer hij zou gaan winnen, de eerste plaats opgedragen zou worden aan Thomas, en dit lukte. Marijn eindigde op een eerste plaats gevolgd door mede teamgenoot Jordy Bens. Hij won beide races gevolgd door Jody Bens en Jordi van Moorsel. In de eerste race wist Marijn een baanrecord te plaatsen met een tijd van 49 seconden en 267 duizendste. Patrick de Hoop was tijdens de kwalificatie nog de snelste, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de 4e positie.

Joel Affolter was dit weekend niet te kloppen, hij kwalificeerde eerste, reed beide races op kop en stond zijn positie niet meer af. En grote kanshebber op de tweede plaats was Bas de Laat, hij reed de eerste race nog een baanrecord, maar viel echter de tweede race ver terug toen hij over een vuil stuk circuit reed en vervolgens de controle verloor over zijn kart. Denzel Mafait en Rody Pot bemachtigden uiteindelijk de tweede en derde positie.

Rijder Chris Sterken beleefde een teleurstellende tweede race, hij kwam in contact met een andere kart en belande uiteindelijk op zijn kop op het circuit. Achteropkomende rijders konden maar net het ongeval ontwijken. Officials hielpen Chris uit zijn kart waarna hij onderzocht werd door het personeel van de ambulance. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek Chris een hersenkneuzing te hebben opgelopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet