WSK

Internationaal: Wisselvallige resultaten Nederlandse equipe in WSK series

1

De Europese top kwam afgelopen weekend in actie op het circuit ‘Horensbergdam’ te Genk. Het werd een weekend met harde gevechten, de nodige klappers en pech voor de Nederlandse aanwezige rijders. Voordat het ‘echte’ werk kon beginnen in de pre – en finale moesten er op zondag eerst nog enkele series verreden worden, gevolgd door de herkansingen. Voornamelijk in de klasse KF3 en KZ2 zaten nog enkele landgenoten die zich niet rechtstreeks voor de pre-finale hadden geclassificeerd. Voor hen was het dus erop of eronder.

Tekst: Dave Ritzen
Foto’s: Michael Melis

In de KF2 klasse kwamen geen rijders in actie op zondag. Dylan Davies kende een zeer ongelukkig weekeinde, hij viel drie keer uit in de series nadat hij gediskwalificeerd was tijdens de kwalificatie.

2.jpg

Helaas bleven de successen voor de Nederlanders in de herkansingen bij de KF3 uit. Maks van Meever reed een solide race maar eindigde net niet bij de eerste zes. Hij werd zevende. Ook voor Milan Dontje, die voor aanvang van de start nog goede hoop had, zat het weekend erop. Hij werd tiende. Sam Looijenstein (15) en Kevin Verhoeven (17) eindigde in de middenmoot.

Hoe anders was het in de herkansing bij de KZ2. Van de resterende zes plaatsen die recht geven op deelname voor de pre- en finale, werden er vier ingenomen door de Nederlanders. Van den Burgt mocht de herkansing op zijn naam schrijven. Wim Dijkman werd vierde, Hannes van Asseldonk werd vijfde nadat hij even aan de leiding lag en Randy Schoonderwaldt mocht als 34ste starten in de pre-finale.

KF2 Pre-finale
In de KF2 had de Deen Jacob Nortoft de pole, met naast hem zijn landgenoot Nicolaj Moller Madsen. Logischerwijs werd dan ook gedacht dat deze beide heren de wedstrijd zouden bepalen. Wie echter geld op de twee rijders gezet zou hebben kwam bedrogen uit. Want wie verwacht nou dat er twee andere rijders er met de eer van door zouden gaan. Komende vanaf een tiende startpositie was de Brit Ben Cooper iedereen de baas. Alleen de Belg Guillaume de Ridder, die overigens ook een schitterende race reed, hij kwam van plek zestien, kon hem volgen, nadat hij even de leiding had genomen. Madsen kon de schade nog beperkt houden tot een derde plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet